Лятото е време на отпуски и затова много от любимите

...
Лятото е време на отпуски и затова много от любимите
Коментари Харесай

Модерният ляв е навсякъде и винаги готов

Лятото е време на отпуски и по тази причина доста от обичаните сериали на българите не се снимат и излъчват. За да не ни е скучно обаче, от лявото политическо пространство ни спретнаха зрелище с детайли на цирк, драма и екшън, всичко клонящо към подигравка с привкус на спектакъл на парадокса.

Правилно се сещате – Бенчев, Очите, „ Позитано “ и реакциите.

Ако има и един професионален драматург или режисьор, който да направи сходно нещо, ще стане жива легенда.

Дори се появи и лек състезателен привкус, само че той идва по-скоро от една прилика – с модерния ляв бек. Някога левият бек имаше строго избран пост и периметър по терена, който покриваше. В актуалния футбол обаче знаем, че той може да играе на всички места, нали? Именно като един актуален ляв бек и БСП-бисерите са на всички места.

Не можем да се върнем обратно във времето и да споменем всички, тъй като това, което четете, ще се трансформира в нещо безпределно, като „ Дързост и хубост “. Затова ще се съсредоточим единствено на най-пресните.

След като Българска социалистическа партия под паника скочиха да се разграничават от Бенчо Бенчев и парите му, да забележим в този момент от какво и кого НЕ съдебна експертиза разграничиха в последно време…

Таско Ерменков. В средата на месец май се изцепва в профила си във Фейсбук, че водата на София е отровна. Но го прави с нечовечен самоувереност:
„ Днес ми се обадиха от институции, които почитам и от другари, на които вярвам… Приятел ми изпрати известие: Не пий вода от чешмата… Отровна е. Вчера научихме, че в Искъра са изсипани огромно количество отровни химикали и сега водата в София е ОТРОВНА… само че не можем да го пуснем обществено, защото институциите мълчат (да не се изложат пред европейците) “.

След което Таско стартира да „ вика “ с основни букви, тъй като по този начин е по-драматично:

„ ПРИЗОВАВАМ ИНТИТУЦИИТЕ, КОИТО РАЗПОЛАГАТ С ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЛУЧАЯ, ОЩЕ ДНЕС, ВЕДНАГА, Пожарна охрана СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА КОМУНИКАЦИЯ ИЛИ ДА ОПРОВЕРГАЯТ ТОВА КАТО ФАЛШИВА НОВИНА, ИЛИ ДА ПРЕДУПРЕДЯТ ГРАЖДАНИТЕ НА СОФИЯ. НЕДОПУСТИМО Е ПРИ ТАКИВА СЛУЧАИ ДЪРЖАВАТА (АКО Я ИМА) ДА МЪЛЧИ. “



Facebook/@ermenkov

От всичко това разбрахме, че най-могъщата към момента информационна организация у нас ЕЛТМК (Една Леля в Трамвая Ми Каза) не е изгубила челното си място измежду медиите.

И Таско НАСТОЯ страната (ако я има) незабавно да скочи по сигнала на ЕЛТМК.



Pixabay/ Булфото (архив)

В обвързвана по тематиката вест от деня:

Друг един безсънен жител получил известие от неназован, само че постоянен източник, че летяща паница е кацнала пред Парламента и извънземни са пуснали двойници на половината депутати, като същинските такива са били отвлечени от зелените човечета. Будният жител също настоя страната (ако я има) да опровергае или да предизвести хората, че тия в Парламента са извънземни, тъй като е неприемливо да се мълчи по този начин.

Малко по-късно Таско се извини, когато разбра, че водата си е била наред от самото начало и съобщи: „ Най-искрено апелирам да бъда извинен. Не съм целял основаването на суматоха. Винаги съм се придържал към убеждението си, че хората имат право да бъдат осведомени “.

Малко по-късно някои споделиха, че такова държание от един народен представител всява суматоха и граничи с заплаха за националната сигурност… Но пък кой ги слуша тях!

Засрамен, и другият безсънен жител реши да се извини и съобщи, че единствено е желал да осведоми хората, че е можело да има, можело е и да няма извънземни.

По-късно шефката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи: „ Така не се прави “ и добави: „ Това не е съображение, несъмнено, той да бъде изключен от групата или да напуща Народното събрание “ (заяви го по адрес на Таско, не на другия безсънен жител, който към момента броди към Народното събрание и търси летящи чинии).

След случилото се от държавното управление дадоха обещание да създадат непрекъсната експертна група от инженери, биолози, зелени барети и развалячи на черни вълшебства, която всекидневно да оповестява на хората дали водата става за пиене; въздухът – за дишане; и дали слънцето е изгряло от изток.

Да забележим в този момент какво стана с Георги Стоилов, прочут като Феномена 10/10; и още като брата на задържания за рекет Илия. Освен рекет, какво още имаше? А, да – похищение, изнудване, закани.



Pixabay/ parliament.bg

Как какво е станало? Нищо не е станало. Българска социалистическа партия си го опазиха и обявиха, че да се занимаваме с такива неща е дребнотемие. Човекът сподели, че не е знаел с какво се занимава брат му. Ние, несъмнено, имаме вяра, че е напълно, изцяло, безусловно допустимо братята да не знаят другият с какво се занимава. То това си е обикновено, нали?

От Българска социалистическа партия върнаха дарението, направено от Илия – всичките 400 лева (цифром и словом – четиристотин лева). За дарения „ под масата “, посредством брат му – и дума не може да става.

След малко, в случай че ни извините, ще идем да си изядем доматите с колците.

Между другото, депутатът, който ни изясни, че това е „ дребнотемие “ е не различен, а самият воин от предходната история – Таско.

Както виждате, модерните леви са на всички места. Публиката е мързелива и умира от досада, до момента в който се чуди по какъв начин да се крие от жегата. От време на време от трибуните се чуват спорадични псувни и възгласи, че парите са развалили хубостта на играта, само че като цяло ситуацията е умерено, играчите нямат мотив за терзание.

Да забележим от кого още нямаше „ разграничение “ в жанр „ Пу-пу-лошия-Бенчо-Бенчев-дето-е-авер-с-Митьо-Очите “.

От Манол Генов. И в тази „ зона “ нищо ужасно и рисково – бил упрекнат от прокуратурата, че купувал гласове. Дал едни 100 лева на едни хора, да ги раздадат за гласове (от публиката се чуват единствено възгласи, че Генов е скръндза; мачът си продължава). Манол пуска сантиментален статус във Фейсбук, че е удовлетворен, че прокуратурата е внесла обвиняването. После следват 57 реда текст, в който изяснява за какво той в действителност не е отговорен. От известно литературно списание по-късно оповестяват, че са мощно впечатлени и обмислят да предложат текста за конкурс за къс научнофантастичен роман.



Pixabay/ Facebook/@townofAsenovgrad

От клубното управление са спокойни и не се разграничават – към момента няма намесени имена, като Очите или Ушите.

Към тима се причислява Валери Жаблянов с необикновено включване по крилото с имитация, че Народният съд е належащо и неизбежно правораздаване. От спортно-техническия щаб на ФК Българска социалистическа партия леко се тормозят, че това може да повлияе на имиджа на клуба и бъдещата продажба на билети, по тази причина редактират текста на декларацията си и изцепката с Народния съд внезапно изчезва от уеб страницата им. Надявайки се хората да не помнят, че изобщо са я видели. В интерес на истината, някои не помнят, мачът продължава.



Pixabay/ Булфото (архив)

За да е по-интересно, от скамейката се включва ръководителят на БСП-Кюстендил Росен Димитров,, който се мята да пази Жаблянов: „ Валери Жаблянов изрази лично мнение в демократична страна. Дано надделее политическият разсъдък и този цирк да бъде пресечен. Аз работя с другаря Жаблянов от 6 месеца и съм очарован от него, един заслужен политик и човек, каквито в Народно събрание все по-рядко се виждат “.

По-късно неназован, само че доста меродавен източник, непосредствен до организация ЕЛТМК, заяви, че Жаблянов е почнал самодейност за издигането на мемориал на надзирателите в Белене, Ловеч и Скравена, потърпевши, охранявайки концлагеристите по време на златните десетилетия, последвали Народния съд.

Публиката стартира да губи интерес към мача и да се изнася към изходите, тъй като става късно и не желаят да си изтърван рейса, както са привикнали да се случва, когато вървят на Бузлуджа. Останалите няколко последователи си дояждат кебапчетата.

Мениджърът на тима Корнелия Нинова се пробва да върне интригата в мача и интереса на феновете и се изцепва, че Демокрацията ни е лишила доста. Доволна от титаничния си възторг, се оглежда за реакция, само че от трибуните се чува единствено вял глас: „ Да бе, лиши ни манифестациите, руските филми, пандиза за вицове, стригането по улиците, печатите по краката! Ай сиктир! “

След като и последният фен се изнася, на двама от главните спонсори на клуба – Б. Бенчев и Д. Желязков, им става скучно и вземат решение да видят какви предложения са пуснали за екскурзии в Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР