Лятото е вече тук, а с него и желанието за

...
Лятото е вече тук, а с него и желанието за
Коментари Харесай

Пет луди неща, които можете да направите през лятото

Лятото е към този момент тук, а с него и желанието за спорт и занимания. Ако сте запленени от магията на рисковите спортове, то може да пробвате някои от тези пет луди неща:

Скачане с бънджи

Скачането с бънджи е тип рисков спорт, в който човек скача от някое високо място, завързан с еластично въже. Единият завършек на въжето се завързва за тялото или глезените на индивида, а другият за мястото, откъдето е скочил.

За татковина на актуалните бънджи скокове се приема Нова Зеландия, където в края на 80-те години стартира практикуването на скокове с ластично въже. Бънджи скоковете дължат своята популярност на новозеландеца Хакет, който прави именит скок от Айфеловата кула в Париж.

Любителите на мощните чувства търсят допустимо най-високият мост, от който да скочат. Най-известинте места за бънджи у нас са Аспаруховият мост във Варна, Витиня, Клисура и Стамболовият мост във Велико Търново.

Скално катерене

Под покрив и навън, на боулдъри, стени и скали, от хлапета до напреднали – всеки фен на катеренето може да откри по нещо за себе си. Има разнообразни дисциплини с друга степен на заплаха.-->
Популярни места са: Лакатнишките скали, Карандила до Сливен и местността към връх Ботев.
 Скално катерене ThinkStock/Getty Images
Сърфиране

Сърфирането е воден спорт, при който сърфистите се плъзгат по повърхността на вълните, стъпили върху дъска, наречена сърф.

Сърфингът може да ви предложи всичко - драма, страсти и състезание. Но този спорт не е единствено форма на развлечение, той изисква устойчивост, еластичност и баланс.
 сърф ThinkStock/Getty Images
Рафтинг

Рафтингът е спорт, при който се правят спускания с лодки по буйни реки. Много постоянно те са високо рискови и сполучливото справяне с трудностите зависи най-много от екипната работа на тима. Това е един страховит метод да изживеете незабравими мигове със фамилията си, другари или сътрудници. Най-подходящите реки у нас са Струма, Искър и Тунджа.
 Рафтинг ThinkStock/Getty Images
Парапланер

Една от първите човешки фантазии е била да полетим. Парапланеризмът е най-простият и наличен метод на хвърчене. Необходими са: крило, сбруя (седалка), здрави обувки и предпочитание. Разработен въз основата на спортните парашути, парапланерът е крило, което се напълва с въздух от въздушния поток. В България има доста места за хвърчене, а и парапланеризмът не зависи от летища. Трябва да сте на възраст от 8 до 70 години.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР