Лятото е възможно най-доброто време да обикаляте надлъж и нашир

...
Лятото е възможно най-доброто време да обикаляте надлъж и нашир
Коментари Харесай

Още 10 дни шанс за участие в Международния фотографски конкурс на Huawei InFocus Awards

Лятото е допустимо най-хубавото време да обикаляте надлъж и нашир и да се насладите на тези неща от живота, от които офисното пространство ви лимитира. А когато сте заобиколени от слънце, красиви места и вкусна храна, сигурно ви се желае да съхраните тези моменти в прелестни фотоси. А с изключение на благополучие и задоволство в този момент тези фотоси могат да ви донесат и нещо доста повече - стига да решите да се включите в районния конкурс за мобилна снимка и видеография Huawei InFocus Awards.
За да имате допустимо максимален късмет да спечелите огромната премия обаче, е нужно фотосите ви да се открояват, с цел да впечатлят експертното жури. Ако не сте сигурни по какъв начин да го извършите - не се тревожете. Както постоянно Huawei е подготвен да помогне на своите консуматори, като този път помощта се показва в споделения опит на Кристиян Даулинг. Освен че е един от най-актуалните фотографи в света през последните години, Кристиян е интернационален дипломат на Leica и напълно неотдавна се завърна от дълготрайно странствуване в Африка. Ето какво споделя той на база на своите прекарвания:



„ Най-добрите портретни фотоси показват модела по натурален, прочувствен и нерядко трагичен метод. При портретната снимка светлината и сенките постоянно са доста значими. В тази област на фотографията обаче е доста значима и способността да поддържате връзка. Важно е моделът да разбере че това, което изисквате от него, е за да бъде основана допустимо най-хубавата фотография, на която самият той ще бъде показан по първокласен метод. Умението да накарате своите модели да се усещат уверени освен в себе си, само че и във вас като фотограф, е основно за основаването на красиви портрети.
С помощта на актуалните мобилни технологии имаме опцията да снимаме даже доста отдалечени обекти по този начин, че да наподобява като че ли сме тъкмо пред тях. Huawei P30 Pro е непостижим в това отношение. За неговия 5-кратен оптичен, 10-кратен хибриден и 50-кратен цифров зуум даже Луната не е недостижима. Комбинирайки тези страхотни индикатори с автоматизиран стабилизатор на изображението получавате един превъзходен еквивалент на професионалните фотоапарати, който постоянно можете да носите в джоба си.
Това, което би трябвало да знаете е, че с приближаването до оптималния 50-кратен зуум изображението ще става много несигурно. При това състояние ще са ви нужни спокойна ръка и огромна доза умеене. Преносимият статив е положително решение на този проблем, само че не всеки път ще имате опция да носите подобен със себе си.
Нощната снимка е същинско изкуство сама по себе си. Точно това е региона, която отличава най-хубавите от положителните фотографи. Ако снимате при ниска осветеност и не разполагате със статив, е добре да избягвате ниските скорости на пандиза на камерата. Това обезпечава непоклатимост на изображението и неналичието на „ размазани " детайли в него.



Бях в такава обстановка, когато снимах стадо слонове по време на едно нощно сафари. Светлината беше доста подла, само че с помощта на Pro режима на камерата на Huawei P30 Pro съумях да направя фотоси с високо качество макар комплицираните условия. Ако снимате в цялостен мрак или желаете да уловите избран детайл на фона на неоново осветяване, то тогава нощният режим на камерата с HDR потенциал е идеалното решение, защото фотосите ще бъдат толкоз ясни, че ще видите на тях елементи, които преди този момент не сте забелязали със личните си очи! Това е една в действителност неповторима характерност, с която даже професионалните фотоапарати не разполагат.
Снимането при мощна слънчева светлина също би могло да бъде доста комплицирано начинание. Някой фотографи даже заобикалят да снимат в обедните часове, а единствено по изгрев и залез, само че не всеки път можете да си позволите подобен разкош. Ако слънцето е отвън кадър можете просто да закриете обектива по този начин, както бихте го създали с очите си. В противоположен случай HDR режимът на Huawei P30 Pro още веднъж е отлично решение, защото той придава на изображението изясненост и обсег в обстановки, в които до неотдавна най-вероятно щяхте да решите, че въпросният обект не си заслужава да бъде сниман. Благодарение на необятният набор от режими P30 Pro може да прави качествени фотоси във всяка една обстановка - нещо, което не мога да кажа за множеството професионални фотоапарати. "



Станете най-хубавите
Ако споделеният опит на Кристиян Даулинг ви е бил потребен и сте подготвени да подадете своя фотография за състезанието Huawei InFocus Awards - имате броени дни, с цел да го извършите. Крайният период е 11 август. Заявките за присъединяване се подават на формалния уебсайт на състезанието.
Конкурсът има общо 6 категории. 5 от тях са отдадени на мобилната фотогофрафия - #Emotion Tag, Hello, Life!, Faces, Going the Distance, Storyboard и една на мобилната видеография - Life Now, в която клиповете са с ограничаване 30 секунди.
Големият победител в състезанието ще получи модерния преносим компютър на Huawei MateBook 13, смарт часовника Watch GT и 10 хиляди евро, както и ваучер за 250 $ за Trip Advisor.
Победителите във всяка категория ще получат Huawei MateBook 13, Watch GT, Huawei P30 Pro, 2000 Евро и Trip Advisor ваучер за 250 $. Завършилите на второ място в другите категории ще получат Huawei P30 Pro, а тези на 3-то - Huawei P30.
Победителят от категорията „ премия на публиката " ще получи Watch GT и Huawei P30 Pro.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР