Лятото е в разгара си - още от сутринта температурите

...
Лятото е в разгара си - още от сутринта температурите
Коментари Харесай

Опасно горещо ще бъде и утре

Лятото е в разгара си - още от сутринта температурите са над 20 градуса, като към 9 часа в Плевен и Враца термометърът отчетее 27 градуса.

Предупреждение за рисково високи температури е в действие през днешния ден за цялата страна. В областите с оранжев код ще е сред 38° и 40°, а в тези със жълт сред 34 и 37.

В следобедните часове в крайните източни региони ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток.

Утре регионите с температури, доближаващи 40 градуса ще са повече – предизвестие от втора степен е оповестено за 19 области.

На места в западните и централните региони на Дунавската низина е допустимо температурите да са и по-високи, само че по-късно денем със слаб, в Дунавската низина сдържан северозападен вятър едва ще се намалят. След обяд ще се развива купеста облачност, само че единствено на изолирани места в Западна България ще превали.

Лека хладина ще носи вятърът по морския бряг. Денят там ще е безоблачен с температури към 28° - 30°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините на следващия ден ще има и купести облаци и в масивите от Западна България ще превали. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад.

В понеделник температурите ще се намалят. Времето ще бъде най-вече слънчево, следобяд, в източните и планинските региони - с валежи. В сряда и четвъртък ще превали и прегърми над Югозападна България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР