Лятото е в разгара си и въпреки топлото време много

...
Лятото е в разгара си и въпреки топлото време много
Коментари Харесай

Как да не си развалим почивката с настинка през лятото

Лятото е в разгара си и макар топлото време доста хора се разболяват и постоянно провалят почивките си.

Високите температури не подсигуряват, че настинката ще ни подмине. В доста случаи тъкмо жегата ни заблуждава. Без да се замисляме, подлъгани, че е топло и няма заплаха, ние вършим някои груби неточности като да вземем за пример да прекалим с климатика или пък да влизаме в студеното море.

Ето и кои са главните рискове от разболяване през лятото и препоръки по какъв начин да се предпазим:

1. Климатикът

Най-честата обстановка: градусите на открито са до небето, а тези в стаята/офиса стремглаво надолу. За да избегнете заплахата от простуда, уверете се, че няма отворени порти и прозорци, до момента в който е включен климатикът. Също по този начин спазвайте правилото - температурата в стаята би трябвало да е единствено с пет градуса по-ниска от тази на открито.

2. Стоенето на течение

Стоенето на течение е рисково, може да провокира бронхити и пневмонии. Хората с белодробни болести би трябвало да бъдат внимателни от настинки. Едно време, а и в този момент бабите имат боязън да стоят на течение. При течение по-бързо се изпарява потта и надлежно изстива тялото даже и да не е потно. Това може да бъде причина за настинки, белодробни болести, неврити, а даже и пневмонии.

3. Изненадите на времето

Понякога, даже и през лятото, се случва да има някой и различен по-студен или дъждовен ден. Ако излизате заран за работа, пренебрегвайки прогнозата за времето, а осланяйки се на мотото „ лято е “, има действителна заплаха да се разболеете. Най-добре проверявайте какво ще бъде времето ден за ден, с цел да избегнете неприятните естествени изненади.

4. Личният дрешник

Дори на открито да е доста горещо, в офиса да вземем за пример градусите надалеч няма да са толкоз високи. Така че съобразявайте облеклото си освен за пътя до работа, а и за по-продължителното време, когато сте там. А и в последна сметка на никого няма да натежи едно сако, нали?

5. Сладолед и студени питиета

Понякога толкоз желаеме да се охладим, че пием безусловно ледени питиета или пък прекаляваме със сладоледа. За гърлото ни това може да бъде дребен потрес и разумно да стартират и болките. А след гърлото идва и цялостната простуда. Най-добре пийте течности на малко по-ниска от стайната температура, а сладоледа консумирайте на дребни късчета.

6. Плуване

Плуването е здраве, тъй че единственото нещо, което може да кажем, е, че преди да влезете във водата, би трябвало да ревизирате температурата <210> с ръка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР