Лятото е тук, започваме да ходим на плаж и окосмяването

...
Лятото е тук, започваме да ходим на плаж и окосмяването
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за окосмяването на дупето

Лятото е тук, започваме да вървим на плаж и окосмяването може да бъде проблем. Особено това на дупето. Ето какво би трябвало да знаете за него:

Защо въобще имаме окосмяване?

Хората са съвсем единственият член на групата на приматите, който е без косми. Преди милиони години хората в действителност са били покрити с четина, само че с течение на времето типът ни се развива, с цел да можем да се приспособяваме към по-топъл климат и премахнем опасността от акари и други паразити. Нямаме четина по цялото тяло, само че окосмяването в доста по-лека форма остава. Космите са предопределени да защищават кожата ни, да поддържат температурата на тялото.

Лошо ли е да отстраняваме космите, които имаме на дупето?

Ако желаете дупето ви да е като бебешко, положителната вест е, че не можете да си извършите нищо съществено. Не е нездравословно да отстранявате космите си, само че както във всяка друга област, рискувате да зародят кожни раздразнения, пъпки, обезцветяване и така нататък

Някои изследвания демонстрират, че хората, които отстраняват космите от дупето или триъгълника си са по-склонни да се заразят с полово-предавани заболявания. Но тук казусът не е в самото обезкосмяване, а в това, че по този метод отстраняваме естествената отбрана на организма- окосмяването.

Как можете да премахнете това окосмяване?
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР