Лятото е труден период за живеещите на почти слабо населения

...
Лятото е труден период за живеещите на почти слабо населения
Коментари Харесай

Превръщат почти изоставен гръцки остров в хъб за зелена енергия

Лятото е сложен интервал за живеещите на съвсем едва популации гръцки остров Тилос. Причината е, че тогава туристи " наводняват " улиците и постоянно има проблеми с електричеството, което не може да отговори на търсенето.

Един от притежателите на хотели там - Андреас Лардопулос, е решил да откри решение на този проблем.

Той има концепция да трансформира съвсем изоставения Додеканезки остров на 78 километра от Родос от вносител на електрическа енергия в хъб за произвеждане на зелена сила и след това в експортьор на такава за околните острови, споделя локалното издание Kathimerini.

С потреблението на грант от 11 милиона евро от европейските фондове по стратегия " Хоризонт 2020 " Тилос може да се трансформира в един от първите изцяло " зелени " острови в Средиземно море.

Идеята е посредством слънчеви палени и вятърни турбини да се генерира задоволително сила, че да се покриват потребностите на всички 550 поданици на острова, както и на хилядите туристи, идващи през летния сезон.

В идващите седмици се чака нова конфигурирана вятърна турбина дружно с фотоволтаична дребна централа и система за предпазване на създадената сила да стартират да покриват дневната консумация на всичките сред 250 и 300 семейства там.

Следващата стъпка е част от създадената там зелена сила да се изнася за околните острови.

" Да се надяваме, че възобновимата сила ще ни помогне да решим тези проблеми, както и да спестим пари ", споделя Лардопулос.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР