Лятото е сезонът на ремонтите. Само който не е започвал

...
Лятото е сезонът на ремонтите. Само който не е започвал
Коментари Харесай

Пловдивчанка извика "майстор" от Асеновград да й ремонтира къщата, но преживя голям кошмар

Лятото е сезонът на ремонтите. Само който не е започвал ремонт и не е имал взимане-даване с майстори, може и да не разбере описа по-долу. Но надали. До болежка познатият израз " Да не ти влезе занаятчия в къщата! " сякаш се е впил толкоз надълбоко в съзнанието ни, че чак е станал част от народопсихологията ни. Кой не е страдал от " майстори "?

Читателка на TrafficNews.bg изпратила писмо, в което разказва своя частен случай. Но около частното Соня Ботева е направила систематизирания и задава въпроси, които евентуално мъчат множеството от вас. Като да вземем за пример за какво хора с обучение, опит и престиж предизвикват други за неспазване и заобикаляне на законите? А „ вратичките” на законите, измислени от умните хора, дават опция да се раждат и да ни тормозят хиляди измамници...

Ето и историята:

На фона на толкоз доста измамници, които спекулират с доверието на хората, ще ви опиша за още един, който е решил, че е занаятчия експерт във всяка област. Млад човек на към 30 година на име Здравко Зайнилов, без обучение (учил до 4 клас), пристигнал от някое балканско село в нашия така привлекателен и търпелив град към другите. Работи в строителството. Къде ли другаде би работил с това високо обучение, с офис - тротоарите с по-дебели сенки.

Понаправил по някоя кръпка и малък ремонт на някои по-известни хора в града, които го употребяват по-скоро за общ служащ в сравнение с като строител; да им придвижи пелетите, да им нацепи дървата, да окоси тревата по вилите им, и в символ на признателност го черпят на непозната трапеза и го предлагат против комисиона, а и предизвикват, че може да работи без записана компания, без осигуровка на служащите, които наема, без сключване на контракт, без заплащане на налози и толкоз се „ специализирал”, че се самоизбирал за чорбаджия на безработни некадърници.

Ще попитате от къде знам тези детайлности - персонално от него. Спекулира с имената на тези хора, които персонално познавам. А от къде го познавам ли? Препоръчан ми бе от доста добър другар.

Историята ми е къса, само че схемата е една и съща. Наложи ми се незабавен ремонт и потърсих другар, който да ми предложи първокласен занаятчия. И по този начин се срещнах с „ качествения Майстор” Здравко Зайнилов. Представи се като извънредно движимост по моя проблем, даже изиска среща с конструктора, с цел да показа концепцията си. И по този начин, гласувах му огромно доверие и той стартира. Трябваше да осигуря парите за материали и за труд авансово, само че без да подпишем контракт, тъй като бил прецизен и виновен.

Първия ден изиска 2000, след два - още 2000, след седмица- още 1500 и най-после - 2000, а работата не върви. Качество - НУЛА. Всеки ден водеше нови служащи от борсата и Махалата - той не работи. Изгради несигурно скеле, от което падна и се нарани един служащ, като за минути доста ловко прикри следите както вкъщи, по този начин и в болничното заведение, като че ли не му беше за първи път сходна преживелица. Добре е осведомен с „ вратичките”, които заобикалят закона.

Върхът на нахалството му беше, като съобщи, че при възможна инспекция би трябвало да кажа: защото ми бил „ добър приятел”, ми работел гратис, тъй като така или другояче не мога да потвърдя, че съм му платила. За материалите, които доставяше, не показа нито една складова квитанция, оказа се, че ги носи от единия обект на другия от многото обекти, които е наел. Какво трябваше да свърши за 7000 лева (пари, които укри и не заплати данък), които ловко ми измъкна посредством закани и обиди – да усили 15 кв. стена и саниране на външна стена 64 кв.м, което му лиши 3 месеца и 10 служащи се изредиха да санират.

Предизвиках инспекция от Агенцията по труда, само че бизнесмените му го научиха по какъв начин да избегне инспекциите и не се появи повече на обекта. Заявява, че не ме познава и в никакъв случай не ми е работил, макар че имам фото и видеоматериал по какъв начин работливо бездейства - той и служащите му, върху скелето-люлка. При започване на обекта даде обещание, че в случай че нанесе вреди, ще ги възвърне. Оказа се, след събаряне на скелето, че всички теракотни плочки, с които е облицовано стълбището, са счупени, целият двор и площадките на стълбите са оплескани със силиконовата багра, която няма изчистване.

Взе си скелето и изчезна. Ни новина ни кост от него.

Възмутена съм от хора с обучение, опит и престиж в града ни, които предизвикват други за неспазване и заобикаляне на законите. Не загатнах имената им, те ще се познаят. Заобикаляйки закона и укриване на налози, сме на този хал в България. Тези „ вратички” на законите, измислени от умните хора, дават опция да се раждат и живеят хиляди измамници, на което сме очевидци всекидневно.

Моля другари, познати и непознати, СПОДЕЛЕТЕ моята история, с цел да се предпазят други хора от занаятчия - лъжец Здравко Зайнилов, тъй като всеки втори търси занаятчия. До колкото повече хора доближи, толкоз по-малко излъгани ще има.

Пазете се от измамници!

След бърза инспекция на изданието се открива, че фактически през юли един от работещите по фасадата на къщата на дамата е паднал от четвъртия етаж на скеле. А скелето се е клатело и е било недобре укрепено. Извършената от Инспекцията по труда в Пловдив инспекция няколко дни по-късно не е разкрила служащи на мястото на случая, заяви шефът на институцията Атанас Чернаев, представен от actualno.com. При направената контролна аудиенция е открито, че на строителният обект няма сложени табели на компания, изпълняваща плана. Нямало е никого при визитата на инспекторите, заради което няма доказателства, нито следи кого да търсят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР