Лятото е сезонът на почивките, пътуванията и положителните емоции. Тук

...
Лятото е сезонът на почивките, пътуванията и положителните емоции. Тук
Коментари Харесай

Най-добрите дестинации за почивка в Южна Европа

Лятото е сезонът на почивките, пътуванията и позитивните страсти. Тук сме подбрали няколко забавни дестинации в Южна Европа, които можете да посетите в случай че към момента не сте решили къде да прекарате лятната си отмора.

Надникнете в чудния свят на някои от най-привлекателните градове в Италия, Испания, Франция, Хърватска и Португалия.



Манарола. Чинкуе Тере са пет приказни градчета в Италия, подредени по стръмните скалисти крайбрежия на Лигурия. Едно от тях е Манарола и е измежду най-цветните градове в страната. Остров Манарола е перлата на Италия. Къщите са боядисани в наситени ярки цветове, като доминира оранжевия цвят.



Дубровник е град с антична история в най-южната част на Хърватия, на самия завършек на Дубровнишкия провлак. Селището е туристически център, а остарялата част на Дубровник е в листата на ЮНЕСКО на международното завещание.



Пореч е град на Адриатическото крайбрежие на Хърватия. Разположен е на западния бряг на полуостров Истрия, Истрийска жупания, на към 30 км южно от границата със Словения

.

Френската Ривиера е част от крайбрежието на Южна Франция, която се простира от Марсилия на запад до Мантон (близо да границата с Италия) на изток.

Мястото е постоянно желано от туристите и притегля стотици хора от целия свят. Ница е считана за центъра на Френската Ривиера и съвършената точка, с цел да усетите духа на района. Следващият необикновено хубав град е Монако, следван от Антиб, Кан, Сен-Тропе. Всички тези градове заемат северните крайбрежия на западното Средиземноморие.



Кашка̀йш е град на брега на Атлантическия океан, на 30 километра от Лисабон, Португалия. Кашкайш е бил рибарско населено място когато Португалското кралско семейство построява резиденция тук в края на 19 век.

Космополитен център и мечтана туристическа дестинация, както и едно от най-завладяващите места в Португалия.

На главната фотография Палма де Майорка, Испания
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР