Лятото е сезонът на почивките. И, логично, когато е във

...
Лятото е сезонът на почивките. И, логично, когато е във
Коментари Харесай

Жалете талията през лятната ваканция

Лятото е сезонът на почивките. И, разумно, когато е във почивка и се усеща нехаен, човек постоянно си разрешава да се отпусне, да наруше хранителния си режим. Поглезете се, само че внимавайте да не прекалявате със следните храни през лятото, с цел да не навредите и на фигурата си, и на здравето си.

Барбекюто - в случай че сте му огромни почитатели, имаме неприятна вест за вас. Барбекюто може да бъде зложелател на талията ви. 500 грама телешка пържола ще прибави към дневния енергиен банкет към 1400 ккалории и 124 г мазнини. Свинските и агнешките ребърца, които са от най-тлъстата част на животното, още повече.

Затова, в случай че решите да почивате край барбекюто, се насочете към меса с по-малко мазнини - свинското филе, пилешките гърди без кожа, нежното телешко.

Колбаси и сандвичи - хотдогът и надениците никога не са най-хубавият избор за летните месеци. Излишно е да подсещаме, че те имат високи равнища на мазнини, калории и сол (натрий).

Един естествен хотдог съдържа към 280 ккалории, 15 грама мазнини и 1 250 мг натрий. В в 170 грама салам има 330 калории, 24 грама мазнини и 1 590 мг натрий.

Салати с майонеза - майонезата е висококалоричен артикул. Най-добре е да я замените с нискомаслена майонеза. Още по-добре е обаче, в случай че я заменете с повече зеленчуци – те съдържат доста фибри, които засищат по-бързо глада без доста калории.

Студените сладки алкохолни и безалкохолни напитки - алкохолните коктейли прибавят елементарно и доста калории. Пина коладата ще ви добави 245-490 ккалории, дайкирите – 300-800 ккалории, студеният чай – повече от 520 ккалории. Половин литър подсладен леден чай, кола, енергийни питиета, плодови сокове или бира се равняват на към 150 ккалории.

Сладолед - леденият деликатес съдържа приблизително 380 калории и 22 г мазнини. Не се отхвърляйте изцяло от него, само че намалите порцията или се ориентирайте към по-нискокалорични сладоледи.

Пържени картофки - в случай че прегрешите с порция картофки с цаца, няма да е съдбовно. Фатално ще е, в случай че прекалявате с тях. Всеки 30 грама пържени картофи или чипс имат прибилизително 160 калории и 10 грама мазнини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР