Лятото е сезона на почивките, релакса и дългите, топли вечери.

...
Лятото е сезона на почивките, релакса и дългите, топли вечери.
Коментари Харесай

6 любими летни коктейла за горещите дни

Лятото е сезона на почивките, релакса и дългите, топли вечери. Чакахме го толкоз доста, че към този момент можем да му се насладим оптимално. А какво по-хубаво от това да го създадем с чаша леденостуден коктейл в ръка, който да ни разхлажда до момента в който слънцето прави тъкмо противоположното. И в случай че сте привикнали с класическите коктейли, време е да разнообразите с нещо по-различно. Без значение дали сте почитатели на алкохолните или на безалкохолните коктейли, ето няколко оферти за летните дни:
Розе Аперол Шприц
Тази превъзходна розова напитка ще ви донесе голяма приятност през летните вечери. Приготвя се от следните артикули: лед, парче портокал, розов грейпфрут, розе, аперол и сода. За да го приготвите, смесете Аперола, розето и содата и аранжирайте с плодовете. Можете да добавите и лед, с цел да е още по свежа напитката ви.
Бяла Сангрия
За този коктейл ще са ви нужни шампанско или бяло вино, плодове (малини, кайсии, горски плодове, лимон), пръчици канела и лед. В една огромна купа изсипете виното и прибавете нарязаните плодове, канелата и леда. Сложете я на масата и дано всеки си сипва. Уникална свежа напитка за лятна вечеря навън, с която ще изненадате прелестно гостите си.
Класическо мохито
Класическото мохито е най-обичаният коктейл през лятото. А и напълно не е сложен за подготвяне в домашни условия. Трябват ви единствено бял ром, мента, кафява захар, сода и лед. Намачкайте ментата и кафявата захар на дъното на чашата. Покрийте с леда, който е добре да бъде изработен на дребни бучки в блендер. Долейте с ром и газирана вода и готово.
За още повече развлечение, прибавете по едно листо мента във формите за лед, с цел да зарадвате прелестно гостите си и да се отличите като досетлива и занимателна стопанка. Насладете се на едно прелестно и здравословно лято с нашите освежаващи плодови питиета.
Динено смути
Най-често срещания плод през лятото е динята. Точно с нея можете са си приготвите доста пресен и благоуханен шейк, който несъмнено не изисква особени старания и ще ви разхлади през летните дни. Блендирайте динята със захар, малко лимонен сок и лимонова кора. Разредете напитката със сода и лимон и е готово. Можете да добавите и мента за повече цвят.
Домашен леден чай
Доста хора залагат на топъл чай през горещите летни дни и настояват, че има свойството да разхлажда.Ако и вие сте скептично настроени и не желаете да пиете горещи питиета през летните дни, заложете на леден чай с малко лед и лимон. Направете си чай с пакетчета, купени от магазина или с билки, в случай че имате. Добавете мед до момента в който е още парещ и изчакайте да изстине. След това го приберете в хладилника. Получава се доста свежо и прелестно. Може да добавите лимонен сок и малко мента.
Малиново безалкохолно мохито за спортисти
Един по-различен прочит на плодовото мохито, за което ще са ви нужни малини, ментови листа, лимон, лед и една доза аминокиселини с усет на лайм или лимон. Блендирайте малините и ментовите листа и прибавете към тази примес 200 мл вода. След това прибавете аминокиселините и разбъркайте. Аранжирайте напитката с ментови листа, цели малини и резени лимон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР