Лятото е сезон не само на високи температури, плаж и

...
Лятото е сезон не само на високи температури, плаж и
Коментари Харесай

Суперхраните на лятото

Лятото е сезон освен на високи температури, плаж и море, само че и на многообразие от пресни зеленчуци и плодове. Въпреки че към този момент през цялата година пазарът ни предлага артикули от целия свят, добре е изброените по-долу да участват по-често в менюто ни в този момент, и след месец, и след два.

Диня

Разхлаждащият плод има редица потребни качества, които не се изчерпват до съвършеното съчетание с мастика или сирене. Динята е богата на витамин С, както и на ликопен.

Освен че е отговорно за аления цвят, това вещество работи ползотворно на очите и сърдечно-съдовата система. А и с честата консумация на любеница се предпазваме от още едно неприятно положение - дехидратацията . Все отново, тя е 90% вода.

 Снимка 363432

Грозде

Въпреки че не се отразява добре на стомаха, в случай че е от по-чувствителните - поради ниското наличие на фибри, този плод има място в летния ни хранителен режим. Основният аргумент в отбрана на гроздето е високото наличие на антиоксиданти и витамин К . То е потребно на първо място за костите и за мозъчната активност.

Череши

Освен че са сладки и виреят повече от добре на родна почва, дребните плодчета са богати и на антиоксиданти. М огат да ни предпазят от артрит и сърдечни болести .

 Снимка 234357

Ягоди

Въпреки че към този момент сезонът им е към привършване, би трябвало да се възползваме до дъно от потребните им свойства. А те са свързани на първо място с набирането на задоволително калий, фолиева киселина и витамин С . Според учени, представени от Reader`s Digest, потреблението на ягоди три пъти на седмица понижава риска от инфаркт с 34%.

Праскови

Те са вкуси и ароматни, само че с помощта на тях си набираме и антиоксиданти, витамини С и А и калий . Той контролира кръвното налягане и оказва помощ за по-бързо възобновяване след подготовка, заобикаляйки мускулната тресчица.

 Снимка 212603

Царевица

Прясна, топла, сладка царевица. Изкушава ни освен на плажа, само че и на всички места в града. И не е зле да се поддадем на изкушението, тъй като елементарно ще се заредим с фибри, магнезий и витамин В6 .

 Храните, които да ядем постоянно дружно
Комбинирай това

Храните, които да ядем постоянно дружно

Люти чушки

Афродизиак, пораждащ апетита и забързващ метаболизма ни. Нужно ли е да споделяме още нещо?!
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР