Лятото е предизвикателство за всеки тип коса - UV лъчите,

...
Лятото е предизвикателство за всеки тип коса - UV лъчите,
Коментари Харесай

Враговете на къдравата коса през лятото

Лятото е предизвикателство за всеки вид коса - UV лъчите, солената вода и хлорираната в басейна не й се отразяват добре. Предизвикателство за оправянето с топлината и влагата пред къдравата коса е още по-голямо. Как да я защитим?

View this post on Instagram
A post shared by CLARISSA MARCHAND (@clarissa_marchand) on Jul 1, 2020 at 2:59am PDT

Продължителното излагане на UVA и UVB лъчите на слънцето нарушава външния пласт на косъма, а тъкмо той " задържа " къдриците завършени. Стилиската Стейси Сисерън споделя пред Vogue, че най-хубавият метод да запазим косата си е, като заобикаляме слънцето допустимо най-вече. Което не значи да жертваме лятната си почивка - просто би трябвало да употребяваме предпазен спрей и да не употребяваме сешоар .

Друг потребен съвет е постоянно да подхранваме краищата й - " слабото " звено на къдравите коси. Редовни маски и използването на еликсир без отмиване ще се отрази добре на кичурите и те ще останат по-добре завършени.

View this post on Instagram
A post shared by Giulia Red (@giuliared2090) on Jul 2, 2020 at 2:30am PDT

Почистването също е значимо. Сисерън поучава къдравите да мият косата си най-много три пъти в седмицата и да не помнят за нападателните шампоани. Вместо това да заложат на безсулфатни. Друг " скришен " съвет за поддържането на къдравата коса сред измиванията е да употребяваме спрей бутилка с вода всякога, когато къдриците не са по усета ни. Влагата ще помогне за по-лесното им оформяне.

View this post on Instagram
A post shared by ISABELLE (@isanasciment0_) on Jul 1, 2020 at 5:00pm PDT
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР