Лятото е почти тук, един от начините да се охладиш

...
Лятото е почти тук, един от начините да се охладиш
Коментари Харесай

Повечето американци използват басейните като обществени бани за къпане

Лятото е съвсем тук, един от методите да се охладиш от жегата е да се потопиш в басейна . Но какъв брой е чиста водата в басейните, пита USA Today.

Ново изследване, показано от Съвета по качеството на водата и здравето, демонстрира, че 51% от американците употребяват плувните басейни като публични бани - употребяват басейна като опция на взимане на душ или да се измият след извършения или работа на двора. Въпреки че 64% от американците знаят, че химикалите в басейна не отстраняват нуждата от душ, хората не престават да го вършат.

" Когато нечистотия, пот, артикули за персонална грижа и други неща върху телата ни реагират на хлора, има по-малко хлор, който да убие микробите ", означават от Съвета.

Освен че не вземат душ преди да влязат в басейна, 40% от американците признават, че са уринирали в басейн като възрастни. Урината понижава количеството химикали, които са предопределени да убият микробите. 48% споделят, че в никакъв случай не си вземат душ преди да влязат в басейна . Повечето не знаят, че артикули за персонална грижа като грим (53%) и дезодорант (55%) оказват въздействие върху химикалите в басейна.

Проучването 2019 Healthy Pools е направено онлайн от Sachs Media Group. В него са включени разбиранията и държанието по отношение на плувните басейни и публичното здраве. Организацията е интервюирала 3100 американци на 12-13 април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР