Лятото е почти към своя край и повечето волейболни отбори

...
Лятото е почти към своя край и повечето волейболни отбори
Коментари Харесай

Най-големите трансфери на лятото

Лятото е съвсем към своя край и множеството волейболни тимове започнаха подготовката си за новия клубен сезон. Всички направиха всичко допустимо по силите си, с цел да се подсилят и да сглобят в действителност положителни сформира, продадоха или взеха нови играчи. Някои от тях, обаче, направиха в действителност огромни, грандомански, бомбастични прехвърляния, които ще се запомнят. Най-активни може би бяха италианските клубове, които събраха много звезди, даже не толкоз по законен метод. Тук ще съберем някои от тях, които направиха най-силно усещане.
11. МАРКО ИВОВИЧ (СЪРБИЯ)

Пост: посрещач; Възраст: 27 години

От Фунвик (Таубате, Бразилия) в Локомотив (Новосибирск, Русия)




" Всеки знае какво е съветския сервис, тъй че сезонът в Русия несъмнено ми оказа помощ. Имам възприятието, че техниката ми се усъвършенства. Особено съм удовлетворен, че играх с легендария Тетюхин, научих доста от него ", показа Ивович, откакто бе разгласен за най-полезен състезател (MVP) на Световната лига след запаметяващия сезон 2015/16 в Белогорие (Белгород).

Как Ивович се върна в Русия, е мъчно да се каже. В бразилския Фунвик той игра добре, само че 46% успеваемост в плейофите не са най-хубави индикатори за едни от най-хубавите играчи. В Лигата на нациите капитанът на Сърбия сподели сходни числа, а тимът му във финалната шестица загуби от Франция и Бразилия с по 0:3. Възможно е акомодацията на Ивович в Локомотив да бъде малко по-лесна, откакто ще играе със своя другар от полския Ресовия - разпределителя Фабиан Джизга.





10. ЖЕНЯ ГРЕБЕННИКОВ (ФРАНЦИЯ)

Пост: либеро; Възраст: 27 години

От Кучине Лубе (Чивитанова, Италия) в Диатек (Тренто, Италия)



За трети следващ път стана най-хубаво либеро в Шампионската лига (рекорд в турнира), а по-късно бе разгласен и за най-хубаво либеро в Лигата на нациите. Отборите на Женя Гребенников могат да губят, само че в това време той оставя блестящо усещане с упоритата си игра в отбрана и относително надеждното си посрещане. Когато Гребенников посрещаше, французите завоюваха 68% от топките си в Лигата на нациите - един от най-високите проценти в шампионата. Лубе желаеха да запазят Женя, само че поради ограничаването за минимум трима италианци на полето в локалната Суперлига, той бе освобен за сметка на кубинския десант.

9. МИКА КРИСТЕНСЪН

Пост: разпределител; Възраст: 25 години

От Кучине Лубе (Чивитанова, Италия) в Азимут (Модена, Италия)



" Талант, скорост, вероятност. Добре пристигнал, Мика! ", по този начин беше посрещнат американецът в формалните профили на Модена в обществените мрежи. Миналият сезон Мика Кристенсън загуби 5 финала с Лубе и това бе повода за размяната му с олимпийския първенец с Бразилия Бруно Резенде.

Модена е малко евентуално да загуби доста от това. Кристенсън минава за допустимо най-бързия разпределител, само че в това време е доста непредсказуем, вземайки нетрадиционни решения даже след неприятно посрещане. Друга мощна част на Кристенсън е сервисът. Той е най-хубавият разпределител на този детайл в Серия А1.

8. СРЕЧКО ЛИСИНАЦ (СЪРБИЯ)

Пост: център; Възраст: 26 години

От СКРА Белхатов (Полша) в Диатек (Тренто, Италия)



Сречко Лисинац игра 4 сезона в СКРА, печелейки цялостен комплект медали от полското състезание. В идващия сезон той няма да играе в Шампионската лига, само че прехвърлянето в Тренто е крачка напред - равнището на италианския шампионат е все по-високо и сърбинът дълго време чакаше това. Лисинац бе в идеалните тимове на Световната лига през 2016-а и Евро 2017, като си завоюва статута на един от най-силните централни блокировачи в света. Ефективността му в офанзива нормално е над 60%. В националния тим на Сърбия той е един от главните разновидности в офанзивата. В допълнение Сречко има мощен и мощен сервис. В Лигата на нациите съвсем 10% от сервисите му бяха асове. С сходни числа от центровете може да се похвали единствено Дмитрий Мусерский.

7. РОБЕРТЛАНДИ СИМОН (КУБА)

Пост: център; Възраст: 31 години

От Сада (Крузейро, Бразилия) в Кучине Лубе (Чивитанова, Италия)



От Лубе показаха публично играча предходната седмица, макар че Робертланди Симон има настоящ контракт със Сада (Крузейро) до 31 май 2019 година. Симон желае дъщеричката му да се роди в Италия и да получи поданство. Той има вяра, че управлението на Сада би трябвало да го пусне без пари. От бразилският клуб, несъмнено, са сюрпризирани от нечестното повечение на играча, какта и от дейностите на Лубе. От Сада са изпратили молба до Международната федерация (FIVB) да изследва случая и да го накаже, само че надали ще им я удовотворят. Въпреки това, Симон за повторно в кариерата си ще играе в Италия, откакто през 2010 година избяга от Куба и изтърпя двугодишно наказване. Сега 31-годишният кубинец още веднъж припомня за себе си. Независимо от това, Симон е един от най-хубавите центрове в света. Със своите 208 см и 114 кг той атакува със страшна мощ от огромна височина, като офанзивите му са доста ефикасни.

6. ЙОАНДРИ ЛЕАЛ (КУБА/БРАЗИЛИЯ)

Пост: посрещач; Възраст: 29 години

От Сада (Крузейро, Бразилия) в Кучине Лубе (Чивитанова, Италия)



Йоандри Леал дружно с Османи Хуанторена бяха включени в листата от мечтани играчи на Зенит (Казан), само че в последна сметка съветският гранд се спря на французина ътвин Нгапет. А в този момент кубинците ще играят дружно в Лубе. За разлика от доста други негови сънародници Леал не избяга в Европа, а в Южна Америка, където завоюва куп трофеи с бразилския Сада (Крузейро). През идната 2019 година той ще може да дебютира и за настоящите олимпийски първенци от Бразилия. Големият въпрос е дали Леал ще усети европейския волейбол. Той е мощен и атлетичен, само че като техника отстъпва малко на Хуанторена.

5. МАТЕЙ КАЗИЙСКИ (БЪЛГАРИЯ)

Пост: посрещач; Възраст: 33 години

От ДжейТЕКТ (Кария, Япония) в Сточния (Шчечин, Полша)



След три години в далечна Япония българската звезда се завръща в Европа, откакто одобри поканата на полския Сточния (Шчечин), който прави сериозен план. В Шчечин Казийски ще бъде съотборник с звездата на Полша Бартош Курек и със своя другар Лукаш Жигадло, с който бяха дружно в италианския Тренто. Българинът още веднъж ще си партнира с Радостин Стойчев, който пък стана състезателен шеф на клуба. Двамата реализираха страхотни триумфи в Тренто и по всичко проличава, че желаят да продължат и в Шчечин. Въпросът е дали след годините прекарани в Япония, където волейболът не е на най-високо равнище, Казийски ще може още веднъж да играе добре и устойчиво в мощно състезание, каквото е полското, и дали ще може да помогне на Сточния да извърши упоритостите си.

4. БРУНО РЕЗЕНДЕ (БРАЗИЛИЯ)

Пост: разпределител; Възраст: 32 години

От Азимут (Модена, Италия) в Кучине Лубе (Чивитанова, Италия)



Бруно има две дузини медали, извоювани с националния тим на Бразилия, в това число и златото от Олимпиадата в Рио 2016. Въпреки това, той не съумява да печели на клубно равнище - единствено една купа за три сезона с Модена (2014-2016 и 2017/18) и най-много Плейофи 12 в Шампионската лига. Всичко това може да се промени през идващия сезон, когато бразилецът ще разпределител на един същински " дрийм тийм " дружно с Леал, Хуанторена, Симон и Цветан Соколов.

3. ИВАН ЗАЙЦЕВ (ИТАЛИЯ)

Пост: диагонал; Възраст: 29 години

От Сър Сейфти Конад (Перуджа, Италия) в Азимут (Модена, Италия)



Перуджа в действителност искаше да има мощна офанзива и поради това през последните два сезона пожертваха посрещането, където имаха универсиалният Иван Зайцев. Разбира се, той може да посреща, само че това не е неговата мощ. 29,7% през предишния сезон - най-лошият индикатор за цялата му кариера в шампионата на Италия. Иван изиска да играе като диагонал, само че този пост в Перуджа е ангажиран от сръбския ас Александър Атанасийевич. Затова Зайцев се реалокира в Модена, където както и в националния тим на Италия, ще бъде основно настоящо лице. След заминаването на Ървин Нгапет той ще бъде огромната звезда на отбора.

2. ЪРВИН НГАПЕТ (ФРАНЦИЯ)

Пост: посрещач; Възраст: 27 години

От Азимут (Модена, Италия) в Зенит (Казан, Русия)



Президентката на Модена Катя Педрини се раздели със своя любим със сълзи на очи. Нгапет не е просто отличен състезател, а един от най-ярките играчи на нашето време. Ървин разрушава шаблоните, рита на игрището и прави шоу. Един от главните въпроси на идващия сезон ще бъде по какъв начин Нгапет ще наподобява в системата на Алекно, който цени точното осъществяване на напътствията му и усърдната работа на тренировки. Вторият въпрос ще бъде по какъв начин разпределителя Александър Бутко, който е привикнал с високи топки, ще взаимодейства с Ървин, който взема топката доста бързо и също толкоз бързо я забива. " Спечелих всичко с Модена като се изключи Шампионската лига. Почувствах, че стартира рутината. Липсваше ми нещо. Имах потребност още веднъж да запаля огъня в себе си ", споделя французинът. В Казан се надяват, че Нгапет постоянно ще огрява и ще компенсира загубата на Вилфредо Леон.

1. ВИЛФРЕДО ЛЕОН (КУБА/ПОЛША)

Пост: посрещач; Възраст: 25 години

От Зенит (Казан, Русия) в Сър Сейфти Конад (Перуджа, Италия)



" Не оставям Казан поради пари, не тичам поради тях. Правя това, което усещам. Като експерт желая да се опитам в най-силните лиги на света. Ако Господ ми даде здраве, желая също да играя в Полша и Бразилия ", сподели Леон на прощаване с Русия. В Зенит (Казан) беше най-добре платеният волейболист в света, получаваше 1 млн евро плюс бонуси, само че брачната половинка му Малгожата и полският му сътрудник Анджей Гжиб убедиха Вилфредо да се реалокира в топла Италия.

" Този човек е същинско злато ", сподели президентът и притежател на Перуджа Джино Сирчи за Леон. Сирчи реализира най-голямата договорка за сезона и получи най-хубавия състезател в света. Отборът на Владимир Алекно с Леон завоюва 16 от 18 вероятни трофея. В Казан той беше водач, само че към него имаше звезди. Как ще бъде в Перуджа? На Леон ще му подава Лучано Де Чеко, а в офанзива ще му оказват помощ Александър Атанасийевич и Филипо Ланца. Изглежда, че в този момент по-сериозна тежест ще падне върху раменете на Леон и въпросът е дали той ще може да се оправи.


По материал на Алмаз Хаиров, СПОРТ БИЗНЕСONLINE

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР