Лятото е онова време в годината, в което обичаме да

...
Лятото е онова време в годината, в което обичаме да
Коментари Харесай

Тези 4 аромата ще накарат комарите да бягат от вас като дявол от тамян

Лятото е това време в годината, в което обичаме да се отпускаме в градината, изключително вечер, да вървим на къмпинг, да се разхождаме по брега на морето. Всичко звучи красиво, до момента в който не усетим край нас жуженето на комари. Тогава лятното самодоволство е нарушено. За да бъдат летните дни и вечери приятни и незабравими, вижте кои 4 етерични масла се употребяват като естествени репеленти против комари, написа Тялото бг. Етерично масло от лавандула

Етеричното масло от лавандула е едно от най-хубавите за сън и релаксация. Прекрасният му и кондензиран флорален мирис, отблъсква дейно насекомите.
В дрешника, няколко капки от него сложени върху парче плат или памучен тампон, ще държат надалеч молците. А лятото ще ви помогне да се отървете от мравките и комарите. Може да го добавяте в шише с разпръсквач с вода и да пръскате или да се комбинира с козметиката ви за тяло. Разбира се може и да се нанася независимо върху кожата.

И това е доста забавно - Витамин В12 е най-важният! Ето къде да си го набавите! Четете още забавни вести и потребни препоръки на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Етерично масло от мента

Ароматът на мента ни е обичан през летните горещи дни. Освежаваща, ментата е натурален инсектицид, който убива и отблъсква комарите. Маслото приготвено от нея може да се употребява за спрей за въздух в композиция с вода или да се нанася върху кожата. Чудесно е и при ужилвания от инсекти. Смесете 10 капки от него дружно с 10 капки масло от чаено дърво. С помощта на памучен тампон нанесете върху засегнатите места. Правете тази грижа няколко пъти дневно, в случай че няма усъвършенстване, потърсете лекарска помощ.

Етерично масло от босилек

Това уханно масло е отлично за битка с комарите. Добавете от него в шише с вода и постоянно пръскайте в дома или градината, когато сте навън. Може да го нанесете и върху кожата си. Не единствено ще я подхрани, само че комарите няма да ви приближат.

Етерично масло от бергамот

Едно малко познато масло, което има забавен мирис и е уместно за натурален репелент. Уханието му усъвършенства настроението. Това, което би трябвало да знаете за него е, че бергамотът е доста фототоксичен, по тази причина не би трябвало да го употребявате на открито като местен репелент против комари, а по-скоро като неприветлив спрей.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР