Лятото е онова време от годината, в което най-често си

...
Лятото е онова време от годината, в което най-често си
Коментари Харесай

Кои са мечтаните дестинации за посещение през 2018

Лятото е това време от годината, в което най-често си разрешаваме да развържем кесията и да се отдадем на почивки. Разбира се, за някои дестинации, като Тайланд да вземем за пример, лятото не е най-удачният сезон за посещаване.

 Най-търсените дестинации в Гугъл за 2017 година
Най-търсените дестинации в Гугъл за 2017 година

Много острови, доста екзотика и малко хазарт

Всеки от нас си има мечтана дестинация, на която би желал да прекара няколко дни. Това предизвика уеб сайтът за пътувания Flight Network да уверени старания с над 500 публицисти, организации и блогъри, с цел да изготвят лист с 50-те най-хубавите дестинации, които да посетим през 2018 година

Ето и кои са първите 10:

10. Далматинското крайбрежие на Хърватия

 Снимка 372291

Море, планини и доста забележителности, които могат да се видят. Класацията ни поучава да стартираме пътуването си от Дубровник в посока Сплит. Ще ни отнеме към три часа, само че гледките сигурно си заслужават.

9. Гръцките острови

 Снимка 372292

За Гърция каквото и да се каже ще е малко, а за островите важи същото. Стартовата ни точка може да бъде Атина и оттова да се отправим към о. Егина. Други наши спирки да бъдат островите Китнос, Кеа, Сирос, Миконос, Наксос, Парос, а последна наша спирка да бъде о. Крит.

8. Камино де Сантяго

 Снимка 372293

Маршрутът сигурно не е за всеки, тъй като става въпрос за преход, който продължава близо 800 км. Всичко започва от Френските Пиренеи, а крайната цел, е постигане до Сантяго де Компостела.

7. Круиз до Аляска

 Снимка 372296

Има доста способи да опознаем Аляска, само че пътуването с транспортен съд по крайбрежията ѝ се подрежда в челото.

6. С кола към Исландия

 Снимка 372294

Исландия не е изключително огромен остров, само че несъмнено има какво да се види. 1332 км път с кола през планини, гори и крайбрежия е един от най-хубавите способи, които ще ни разкрият хубостта на Исландия.

5. По брега на Тихия океан

 Снимка 372295

Отново става въпрос за пътешестване с кола, само че по-кратко и този път в Съединени американски щати - от Сан Диего до Сан Франциско. 951 км и повече от 15 часа път, само че сигурно си заслужава.

4. Мачу Пикчу

 Снимка 372287

Перу е в действителност красива страна, само че Мачу Пикчу се отличава измежду забележителностите ѝ. Древният град на инките сигурно е мечтана дестинация за посещаване.

3. Транссибирска железопътна линия

 Снимка 372289

Пътешествието стартира от Москва и завършва във Владивосток. Над 9000 км, които би трябвало да изминем с трен за седем дни. Звучи доста и трудно, само че по този начин ще имаме опцията да се докоснем до Русия по един в действителност рискован метод.

2. Островите Галапагос

 Снимка 372290

В XXI век като че ли връзката сред хората и дивата природа се позагуби, само че в случай че желаеме да я съживим, то островите Галапагос ще ни спомагат.

1. Експедиция до Антарктида

 Снимка 372288

Континентът може да бъде проучен от туристи единствено в месеците от ноември до март и изисква експертно управление. Пътешествието ни стартира от аржентинския град Ушуая, а с цел да стигнем до Антарктида би трябвало да преплаваме близо 1000 км.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР