Лятото е любим сезон на много хора, но и период,

...
Лятото е любим сезон на много хора, но и период,
Коментари Харесай

Как да се справите с главоболието през лятото

Лятото е обичан сезон на доста хора, само че и интервал, в който много постоянно страдаме от главоболие. Причините могат да са прекалено излагане на слънце, стрес, напрежение, внезапната смяна в климата, дехидратация и други За да се справите с него и да можете да се радвате пълноценно на топлите дни, има някои неща, които освен ще ви спасят от главоболието, когато го има, само че и ще ви предпазят от постоянната му поява, в случай че ги вършиме постоянно. Ето какви са те:
1. Позволявайте на очите си да почиват
Известно е, че в случай че работите пред компютър, очите ви са подложени на непрекъснато натоварване. Това постоянно води до главоболие, а през лятото, вероятността да се случи е още по-голяма. При работа с компютър оставяйте очите си да почиват известно време. Не ги излагайте на мощно слънце, в случай че не носите очила, тъй като това освен ще ви донесе неприятното главоболие, само че и може да навреди на зрението ви. Позволявайте на очите си да почиват като си осигурявате най-малко по 2-3 минути отмора на всеки час гледане в екрана.
2. Обезводняване
Доказано е, че обезводняването може да докара до главоболие и други проблеми като изнемощялост и нервност. А лятото е интервалът, в който то се случва елементарно и бързо. За да се предпазите, пийте колкото се може повече вода денем. Можете да поемате и други типове течности, само че избягвайте тези, които съдържат кофеин. В първия миг, в който усетите напрежение, изпийте една чаша вода и продължете да пиете по малко до края на деня.
3. Не се обездвижвайте
Продължителното обездвижване също може да докара до главоболие. Разхождайте се повече, прекарвайте колкото може повече време на чист въздух измежду природата, правете мимически тренировки, накланяйте главата настрана и напред. Така ще облекчите болките и ще позволите на тялото си да остане в вярното положение.
4. Дайте на тялото си джинджифил
Без значение по какъв начин ще го приемате, джинджифилът несъмнено ще ви помогне в битката с главоболието поради противовъзпалителните свойства, който има. Той елементарно ще открие източника на болката и бързо ще го успокои. Можете да го приемате пресен, изсъхнал или под формата на чай. Също по този начин можете да приготвите паста от джинджифил с малко вода, която да затоплите и да нанасяте на челото два-три пъти на ден, в случай че главоболието ви е доста трудно. Настържете малко джинджифил, смесете го с лъжица мед и хапвайте понякога.
5. Магнезий
Недостатъчното количество магнезий в тялото може да докара до главоболие, а даже и до мигрена. Набавете си нужното количество, като ядете повече банани, сушени плодове, тъмни листни зеленчуци, ядки и семена, риба, боб, пълнозърнести храни, авокадо, млечни артикули и черен шоколад. Ако ви е мъчно да го приемате с храната, обмислете приема на хранителни добавки, съдържащи магнезий.
6. Душ или компреси
Ако усетите напрежение в синусите и болежка в задната част на главата можете да си извършите топъл или леден компрес. Топъл душ и вана също биха ви помогнали. Ако нямате опция на момента можете да поставите нещо студено на челото си за към 15 минути и да повтаряте това от време на време.
Лятото е един от най-приятните сезони, само че даже по време на почивката, неприятното главоболие може да съсипе деня ви. Бъдете деликатни и се пробвайте да избягвате приема на медикаменти ежедневно, тъй като това би навредило на здравето ви по други способи. Вместо тях, пробвайте се да се справите с казуса по натурален метод. Етеричните масла също оказват помощ в битката с главоболието. Предпазвайте очите си и е натоварвайте тялото си. Ако температурата на открито е прекомерно висока и не се чувствате добре, приберете се на хладно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР