Лятото е любим сезон на много хора, но и период,

Лятото е любим сезон на много хора, но и период, ...

Как да се справите с главоболието през лятото.

Лятото е любим сезон на много хора, но и период, в който доста често страдаме от главоболие. Причините могат да са прекомерно излагане на слънце, стрес, напрежение, рязката промяна в климата, дехидратация и др. За да се справите с него и да можете да се радвате пълноценно на топлите дни, има някои неща, които не само ще ви спасят от главоболието, когато го има, но и ще ви предпазят от редовната му поява, ако ги правите редовно. Ето какви са те:
1. Позволявайте на очите си да почиват
Известно е, че ако работите пред компютър, очите ви са подложени на постоянно натоварване. Това често води до главоболие, а през лятото, вероятността да се случи е още по-голяма. При работа с компютър оставяйте очите си да почиват известно време. Не ги излагайте на силно слънце, ако не носите очила, защото това не само ще ви донесе неприятното главоболие, но и може да навреди на зрението ви. Позволявайте на очите си да почиват като си осигурявате поне по 2-3 минути почивка на всеки час гледане в екрана.
2. Обезводняване
Доказано е, че обезводняването може да доведе до главоболие и други проблеми като отпадналост и раздразнителност. А лятото е периодът, в който то се случва лесно и бързо. За да се предпазите, пийте колкото се може повече вода през деня. Можете да поемате и други видове течности, но избягвайте тези, които съдържат кофеин. В първия момент, в който усетите напрежение, изпийте една чаша вода и продължете да пиете по малко до края на деня.
3. Не се обездвижвайте
Продължителното обездвижване също може да доведе до главоболие. Разхождайте се повече, прекарвайте колкото може повече време на чист въздух сред природата, правете мимически тренировки, накланяйте главата встрани и напред. Така ще облекчите болките и ще позволите на тялото си да остане в правилното състояние.
4. Дайте на тялото си джинджифил
Без значение как ще го приемате, джинджифилът определено ще ви помогне в борбата с главоболието заради противовъзпалителните свойства, който има. Той лесно ще открие източника на болката и бързо ще го успокои. Можете да го приемате свеж, сух или под формата на чай. Също така можете да приготвите паста от джинджифил с малко вода, която да затоплите и да нанасяте на челото два-три пъти дневно, ако главоболието ви е много мъчително. Настържете малко джинджифил, смесете го с лъжица мед и хапвайте от време на време.
5. Магнезий
Недостатъчното количество магнезий в тялото може да доведе до главоболие, а дори и до мигрена. Набавете си нужното количество, като ядете повече банани, сушени плодове, тъмни листни зеленчуци, ядки и семена, риба, фасул, пълнозърнести храни, авокадо, млечни продукти и черен шоколад. Ако ви е трудно да го приемате с храната, обмислете приема на хранителни добавки, съдържащи магнезий.
6. Душ или компреси
Ако усетите напрежение в синусите и болка в задната част на главата можете да си направите топъл или студен компрес. Топъл душ и вана също биха ви помогнали. Ако нямате възможност на момента можете да поставите нещо студено на челото си за около 15 минути и да повтаряте това периодично.
Лятото е един от най-приятните сезони, но дори по време на почивката, неприятното главоболие може да съсипе деня ви. Бъдете внимателни и се опитайте да избягвате приема на лекарства всекидневно, защото това би навредило на здравето ви по други начини. Вместо тях, опитайте се да се справите с проблема по естествен начин. Етеричните масла също помагат в борбата с главоболието. Предпазвайте очите си и е натоварвайте тялото си. Ако температурата навън е прекалено висока и не се чувствате добре, приберете се на хладно.

Източник: actualno.com