Лято, пълно с предизвикателства, организира регионална библиотека „Христо Ботев” –

...
Лято, пълно с предизвикателства, организира регионална библиотека „Христо Ботев” –
Коментари Харесай

Врачанската библиотека организира лято, пълно с предизвикателства

Лято, цялостно с провокации, провежда районна библиотека „ Христо Ботев” – Враца. Инициативите са ориентирани към децата и младежите в града и ще се проведат в интервала 2 юли – 31 август. Тази година акцентът е върху самодейностите, които подтикват креативното мислене, гениите, творчеството и ползата към търсене на познания и поощряване на четенето. Подготвени са 3 провокации.
Първото предизвикателство е академия за креативно писане. Тя започва от 3 юли и е подобаваща за деца от 10 до 19 години. Целта е в границите на 6 седмици да работим с децата, които демонстрират интерес към писането, разказването на истории и поезията. Идеята ни е да ги срещнем с гост-ментори, които да им предадат опита си. Децата ще получат умения за наименуване на общото и осъзнаване на значимото в разнородни текстове, запознаване с жанровете, ще има работилници за измисляне на заглавия, извършения по жанр, поясняване. Целта е да се подчертава на вярната приложимост на българския език и неговото разнообразие, да се подкрепят деца с изявени ползи в региона на литературата, да предизвиква техните заложби и да им дава опция за изява.
В началото на юли стартира и второто издание на самодейността #VlogOn. Тя още веднъж е ориентирана към децата от 10 до 16 години и основата цел е да получат познания в региона на новите технологии, връзки, краезнание, безвредната работа с Интернет, основаване на видео канали в обществените мрежи. Идеята е в края на курса всеки от тях да сътвори свои личен видео блог – влог.
Третото предложение е ориентирано към по-малките от 3 до 10 години и е озаглавено „ Детска архитектурна работилница”. Целта е в продължение на 4 седмици децата да подредят карта „ мини Европа” с архитектурните монументи от страните на Стария континент. Това ще се случи благодарение на 3D пъзели. Докато се забавляват децата ще се срещнат с съществена информация за културните забележителности и ще слушат обичайни приказки за всяка страна.
В програмата сме отделели специфичен ден и за четенето на детски приказки за нашите най-малки другари от 0 до 10 години. Лятната ни читалня тази година ще бъде всяка сряда в Детски отдел.
Петъкът сме запазили за занимания. В приказни игри всички гости ще могат да рисуват, оцветяват, да създават оригами, книгоразделители и мини брошура „ Моето лято”.
Тази година всички участници в летните начинания ще получат специфична читателска карта „ Лято в библиотеката “. На гърба й ще има 3 отделения /3 нива/ с броя на всички начинания. За всяко присъединяване децата ще събират печати. След всяко равнище децата попълнили всички визити ще имат опцията да се включат в занимателна работилница „ Арт дизайн: Book слоган”. Децата ще бъдат осведомени с термина „ слоган” и ще получат хрумвания по какъв начин да създадат атрактивно обръщение. С помощта на текстилни маркери ще си напишат персоналните book слогани с цитати от книги или послания от обичани художествени творби и ще имат опция да изработят неповторими аксесоари за себе си.
На финала децата, които са събрали най-вече печати ще получат награди от библиотеката.
Всички начинания са безвъзмездни и се провеждат с авансово записване на място в библиотеката, по телефон: 0878 236 263 или на имейл: [email protected]
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР