Лято е. Всички стягат куфарите за морския бряг, представяйки си

...
Лято е. Всички стягат куфарите за морския бряг, представяйки си
Коментари Харесай

Ето на тези 11 плажа у нас си заслужава да почивате тази година

Лято е. Всички стягат куфарите за морския бряг, представяйки си прелестни плажове и красиво море. Често обаче, стигайки на мястото за дълго чаканата отмора, заварваме отпадъци на пясъка и във водата. Заради съществени замърсявания предишното лято бяха затворени плажове в Лозенец и Варна, където пробите демонстрираха съществуване на бактерии над нормите.

Ще ни посрещнат ли и тази година мръсни плажове? И ще плуваме ли измежду отпадъци, фекалии и мътна вода? Това ревизира Нова телевизия.

При тестванията на управляващите се мерят равнищата на ентерококи и ешерихия коли, които провокират чревни инфекции.

По тези индикатори плажовете у нас се категоризират като неприятни, приемливи, положителни и отлични. Тази година 11 плажа могат да се похвалят с интернационалния екосертификат „ Син флаг”. Сред тях са „ Оазис” в Царево, плажовете в „ Дюни”, „ Слънчев бряг”, „ Слънчев ден”, Созопол, Поморие, „ Свети Влас” и „ Албена”.

С помощта на здравните инспекции екип на NOVA съпостави качеството на водата в някои от най-посещаваните плажове по родното Черноморие. Избрахме четири точки на юг и четири - на север, и взехме проби от тях. Какво сподели инспекцията ни – вижте във видеото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР