Лято е. Топло е. Морско е. Отпускарско е. А защо

...
Лято е. Топло е. Морско е. Отпускарско е. А защо
Коментари Харесай

Кой е най-добрият ресторант в света за 2022 г.

Лято е. Топло е. Морско е. Отпускарско е. А за какво към всичко това не прибавим и едно вкусно похапване? Разбира се. Защото за доста от нас положителната кухня е наложителен детайл от всяка отпуска или странствуване.
 Noma, Geranium, Asador Etxebarri и най-хубавите заведения за хранене в света за 2021 година
Най-добрите заведения за хранене в света за 2021 година

Там, където кулинарията е магия

Съвсем в тона на времето, The World`s 50 Best Restaurants разгласява обичайна си ранглиста за най-хубавите заведения за хранене в света - този път за 2022 година Какво чакаме, с цел да стегнем багажа... или пък не... а просто с една дребна чанта в ръка и доста възторг да се запътим към тези места.

В подреждането на класацията пръст имат над 1000 кулинари и ресторантьори от целия свят, които гласоподават за своите любимци. Ето и петте най-хубави ресторанта на планетата . Останалите са на на The World`s 50 Best Restaurants.

5. Pujol

Ресторант Pujol в Мексико Сити е първият план на основния готвач Енрике Олвера. Отваря порти през 2000 година Оттогава менюто не стопира да търпи промени, като непрекъснато се обогатява с нови усети и способи на подготвяне на храната.

Но макар че в кухнята черпи хрумвания от под дърво и камък, в Pujol началник Олвера остава правилен на висококачествените съставки и характерните техники на мексиканската кухня.

4. Diverxo

" Нови неразучени способи за схващане на гастрономическото преживяване " - това е първото обръщение, което откриваме в формалния уебсайт на ресторант Diverxo в Мадрид .

Определено, усещане прави щипката " полуда " и дозата " нестандарност " в представянето на менюто. Един от виновниците за това е основният готвач Дабис Муньос.

Неговият жанр в готвенето се отличава с изключителна креативност, създавайки " една авангардна кухня, в която всичко е допустимо ".

3. Disfrutar

В челната тройка бронзовият орден е за още един испански ресторант, този път в Барселона . Името му е Disfrutar, което в превод от български значи " наслаждения се ".

Официлано Disfrutar приема клиенти от декември 2014 година, раждайки се от взаимната работа, отдаденост и пристрастеност към готвенето на Матеу Касаняс, Ориол Кастро и Едуард Шатрух.

Менюто се отличава с съвременни ястия, като наложително участва и щрих от Средиземноморската кухня.

2. Central

Central се намира в столицата на Перу, Лима, и е впечатляващ ресторант, който се грижи гостите му освен да се насладят на апетитна храна, само че и да пази природата по най-хубавия метод - преработването и компостирането са главния му фокус.

Но екипът на Central има и различен коз в джоба си - решил е да приветства гостите си по един много забавен метод. За да стигнем до входната врата, прекосяваме през зеленчукова градина с над 100 типа растения. Всички те са неизменима част от кухнята на перуанския ресторант.

Всъщност, основните готвачи Вирхилио Мартинес и Пиа Леон вършат и нещо доста повече от това да ни поднесат красиви блюда. Те " описват " историята и традициите на родината си посредством храната. Затова и в ястията им доминират освен локални артикули, само че и доста обич.

1. Geranium

Най-добрия ресторант в света за 2022 година се намира в Копенхаген . Името му се превежда на български като " здравец ".

" Нашата задача е да сътворяваме ястия, които включват всички наши сетива - карат ни да се отпуснем, провокират ни и ни обогатяват ", написа в формалния уебсайт на ресторанта.

Главният готвач е Расмус Кофоед, който ловко основава същинско изкуство под формата на вкусни и в това време красиви ястия. Именно той е и първият готвач в Дания, който печели три звезди Мишлен през 2016 година
 Ресторантите, автоматизираните гишета и изкуственият разсъдък, който
Ресторантът, който взема решение какво ни се яде

Помага или пречи изкуственият разсъдък

Очевидно Geranium продължава да се харесва на хората, защото за поредна година влиза в листата на топ заведенията за хранене в света. През 2021 година той зае второто място, а тази се изкачва до върха. Освен с цветната си и изтънчена кухня, мястото впечатлява и с местоположението си - на стадиона на националния тим по футбол на Дания.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР