Лято е, пътува ни се. Някои на море, други на

...
Лято е, пътува ни се. Някои на море, други на
Коментари Харесай

Возим се с крака на таблото. Но какво ще стане, ако катастрофираме? ВИДЕО

Лято е, пътува ни се. Някои на море, други на планина. За множеството от нас, напредването с автомобила до мечтаната дестинация също е част от почивката и може да бъде доста прелестно. Наслаждавайки се на гледките през прозореца, доста от возещите се на предната седалка до водача, обичат да се провиснал и качат краката си на таблото, или през прозореца.

Това обаче, не доста добра концепция. За този табиет припомня водач, който има за цел да предизвести за вероятните рискове, които крие тази позиция. При пораждане на злополука е изключитено рисково да се намирате в това състояние.

„ ВАЖНО! В последно време виждам много пасажери на предната седалка в колите си, да си качват краката на таблото! Не го правете! Дори и при лек случай и се отвори въздушната въглавница на пасажера, заради неочакваното й задействане, може да ви избута краката с голяма скорост и да ги счупи. Има случаи, в които краката удрят лицето и тогава също се предизвикват спомагателни пострадвания! Бъдете здрави и сполучливо лято!, “ написа той.

Предлагаме да видите симулация, показваща образно какво се случва с тялото ви при злополука:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР