Лято е и най-доброто място, на което можем да се

...
Лято е и най-доброто място, на което можем да се
Коментари Харесай

Опасностите, които ни дебнат на плажа

Лято е и най-хубавото място, на което можем да се намираме, е плажът. Независимо къде - у нас или в чужбина, има едни минуси на морския бряг, които си остават константни величини, подаващи се из целия този лукс, подготвени да ни скапват кефа. Ето защо да внимаваме, когато изобщо не ни е до внимаване.

Дехидратация

Всичко е по-хубаво, когато слънцето грее и сме отмора. Но правилото за двата литра вода не знае що е почивен ден. Особено през лятото. Особено на плажа. И изключително до момента в който се пържим и потим като за международно .

Коктейлчетата са постоянно добра концепция, само че в множеството от тях се съдържа огромно количество захар. А когато шишето с вода не е по през целия ден пред нас на бюрото, да забравим да се хидратираме е много евентуално. Само след това да не се чудим за какво ни боли глава, прилошава ни и се като изцедени лимони.

Какво да създадем? Бутилката с минерална вода би трябвало да е постоянно до нас, само че не на слънце, а най-добре в хладилната чанта. И да не са два литра, най-малко литър-литър и половина са наложителни, с цел да не прегреем.

 Снимка 369001

Инфекции

Стомашните са най-често публикуваните. Очаквано - най-вече при децата. Все отново, те са тези, които най обичат да си хапват пясък и да си пийват морска вода.

Но и ние, възрастните, не сме предпазени от известни неразположения. При нас - най-много поради похапване на крайбрежното капанче.

Бактерията ешерихия коли пък може да ни докара и цистит , които е изцяло кадърен да ни скапе лятното въодушевление.

Инфекциите на ушите и очите - отит и конюнктивит са не по-малко зло, което дебне за жертви най-вече в морето.

Какво да създадем? Мием по-често освен очите и ушите, само че и цялото тяло с вода, друга от солената - на душовете да вземем за пример.

 Снимка 368997

Медузи

Само като чуем за тях и ни побиват тръпки. Отдавна мина времето, когато като дребни хлапета им се радвахме какви са транспарантни, слузести и гадни. Но по-късно се опарихме.

И в този момент бягаме далеко от тях. Освен в случай че не сме от оня вид смелчаци, който си лепят медузи по коленете и други елементи на тялото. Ей по този начин, за облекчение на болката било.

Медузите обикалят най-често в плитките региони и колкото и да не ни се желае, би трябвало да се съобразим с местоположението им, с цел да не охкаме и пъшкаме след това от болежка на плажа. Не че ще умрем от ухапването, само че си е много неприятно.

Какво да създадем? Където са те, ние не сме. И всичко е тъкмо.

 Снимка 369005

Водораслите

Повечето от тях са безобидни и единственото, което могат да ни създадат, е да се полепят досадно по нас. Но има типове, които съдържат токсични субстанции и провокират диария и други стомашни неразположения.

И какво да създадем по въпроса? Това, което кардинално би трябвало да вършим - да не гълтаме морска вода.

Морски таралежи

По нашето Черноморие са рядко срещани, само че не същата е обстановка по гръцките плажове. Стъпим ли на бодливото водно животинче, след това с месеци може да се наложи да се разкарваме по лекари.

И разкарването стартира незабавно след убождането, тъй като мястото може да се замърси, да забере и да провокира ставни и мускулни болки .

Какво да създадем? Таралежите най-често се намират към скали. Затова би трябвало да сме деликатни точно в тези области, написа Reader`s Digest. И както обичат да повтарят майките - гледай си в краката!

 Снимка 369006

Порязвания

Чиста плажна линия без отпадъци, миди и остри камъчета. Мечти... Дори едно малко порязване, което си споделяме, че ще мине от солената вода, може да ни сътвори доста по-сериозни кахъри , тъй като шансът да се замърси и през раната да обхванат бактерии е значителен.

Какво да създадем? Съветът е същият - гледаме си в краката.

Мъртво неспокойствие

Колкото и да се приказва за него, всяка година взима няколко жертви. В множеството случай - смелчаци, които са надценили опциите си като плувци. А от време на време просто ни завлича във вътрешността и изпадане в обстановка, която можем да опишем единствено с една дума - невъзможност . Но, в действителност, не напълно.

 Защо няма да влезем в басейн това лято
Защо няма да влезем в басейн това лято

Инфекциите, които се крият „ на мокро “

Какво да създадем? Едно главно и най-важно предписание - плуваме диагонално към брега.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР