Лято е и е съвсем в реда на нещата да

...
Лято е и е съвсем в реда на нещата да
Коментари Харесай

Миризмата на пот ви притеснява - ето как да се отървете от нея

Лято е и е напълно в реда на нещата да се потите щедро. Има обаче хора, които освен се потят щедро, само че и излъчват извънредно неприятна миризма. Понякога това езаради неприятна хигиена. Но когато човек поставя неимоверни старания да е чист и спретната непрестанно и все пак мирише извънредно, казусът би трябвало да се тъси другаде.

Лекари споделят, че мощното и щедро изпотяване може да бъде породено от заболяване или неприятно хранене.

Това, което ядете, е това, на което миришете

Много хора се потят заради заболяване. Ако лекарят не е разкрил никакви аномалии, тогава изпотяването може да бъде физиологична характерност. Но можете да се отървете от неприятната миризма с домашни способи и вярна диета.

За да контролирате миризмата на пот, би трябвало да разберете, че ароматът на подмишниците ви зависи от по този начин наречените пурини, които се създават от тялото и са значим съставен елемент на клетките. Те също се одобряват с храна. Ето за какво, хората, които имат неприятна миризма на пот, е по-добре да се откажат от никотина, кофеина и пикантните храни, в това число и от месото месото.

Заемете се неотложно

Ако се борите с неприятните телесни миризми, имайте поради, че бактериите, които ги предизвикват, процъфтяват в потните области. В резултат на това една от главните аргументи за мощните миризми е нечистото тяло.

Потта основава топла и влажна среда, в която „ ароматните “ микроорганизми могат съвършено да усещат и намират храна в секретите на тялото. Затова се предлага всекидневно да премахвате космите по тялото и да се къпете, с цел да намалите растежа на бактерии и да се справите с неприятните последствия от изпотяването.

Домашни препоръки

Дезодорантите за малко маскират миризмите, без да понижават потта и бактериалния напредък. Следователно националните способи няма да бъдат непотребни, в композиция с диетични и хигиенични рекомендации.

Едно от най -ефективните средства за зловонно изпотяване включват антибактериални отвари от култивиран чай, вани с запарка от дъбова кора. Алтернатива на дезодорантите е нанасянето на алкохол върху мощно изпотени области, с цел да се понижи растежа на бактериите.

Ако сте създали всичко, което е по силите ви няма резултат, консултирайте се с персоналния ви доктор, с цел да се създадат нужните проучвания и да се назначи лекуване.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР