Лятното рибарско училище за деца отвори врати от понеделник. Инициативата

...
Лятното рибарско училище за деца отвори врати от понеделник. Инициативата
Коментари Харесай

Лятно рибарско училище отвори врати в Монтана

Лятното рибарско учебно заведение за деца отвори порти от понеделник. Инициативата е на ловно-рибарското сдружение "Огоста " в Монтана и се споделя "Синьо лято ". От понеделник до петък групи деца ще добиват разнообразни умения въз основата на сдружението на язовир "Долна вода ", която се намира на към 8 километра от Монтана. За 105 деца са проведени занимания през юли и август. Общината е осигурила безвъзмезден превоз.
"Тези деца ние сме ги разпределили - всяка седмица обособен клас. Примерно, тази седмица са първи клас. Единствено сборна група деветата седмица е с 9, 10 и 11 клас. Небивал интерес. Оказа се, че от на никое място не може да почерпим опит, тъй като очевидно на никое място нищо не е правено по този мотив. Ние сме ловци и риболовци с положителното предпочитание да свършим някаква работа в интерес на Монтана ", описа Владимир Цветков - член на УС на сдружението.
В образованията се включват доброволци от общинския съвет по наркотични субстанции и Българския червен кръст.
Децата получават нови познания за дивите животни и техните местообитания в локалната фауна, по какъв начин да разпознават следите на дивите животни, по какъв начин да оцеляват в разнообразни обстановки измежду природата. Учат се да разпознават типовете риби, методите на лов на риба, а всеки петък ще организират и надпревари по лов на риба. За всички участници са обезпечени тениски и шапки с логото на акцията, ще има доста изненади и награди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР