Лятното разписание на столичния градски транспорт предизвика опашки за влизане

...
Лятното разписание на столичния градски транспорт предизвика опашки за влизане
Коментари Харесай

Бой за автобус в София и пътуване в жегите без климатик

Лятното разписание на столичния градски превоз провокира опашки за влизане в рейс 111 и задушаващи условия на пътешестване по линията.

Но в утринния час пик нашият екип стана очевидец на скупчване до 50 души на спирка " Цар Борис ". Заради лятното разписание броят на колите по линията е понижен на половина.

Автобусите са и без климатици. Охлаждането става през прозорците и люкове. Докато рейсът се движи с висока скорост жегата е търпима, само че остане ли в запушване и е претъпкан, се трансформира в същински пъкъл.
Чакане сред 10 и 25 минути, боричкане и липса на въздух – по този начин пасажерите разказват напредването си против Билет от 1,60 лева

2 минути преди прекъсването на рейса хората на спирката се подреждат като на съревнование, с цел да съумеят да се вметнат, преди да се препълни. При прекъсването стартира боричкане, в което не всички имат късмет да се качат.

От Центъра за градска мобилоност в София схванаха за казуса от нас

Предприемаме незабавно незабавни ограничения. Ще пуснем 4 съчленени рейса във върхов интервал, с цел да имат по-голям пътниковместимост. И ще увеличим с 2 бройки преовзните средства по линията”, разгласи шефът на центъра Антон Деспотов.

Новите возила потеглят от на следващия ден. Климатици по линията обаче няма да има.

По общинските наредби климатици би трябвало да има във всяко транспортно средство от градския превоз. В тези по линия 111 обаче няма, тъй като публичната поръчка за тях е направена през 2015 година, когато климатизацията не е била наложителна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР