Лятната ваканцията вече се мержелее пред погледите на по-малките ученици

...
Лятната ваканцията вече се мержелее пред погледите на по-малките ученици
Коментари Харесай

Ура, ваканция!

Лятната ваканцията към този момент се мержелее пред погледите на по-малките възпитаници с очакване да заменят умножението-уморение с игри, завършения, пътешествия и срещи с другари.

За родителите, както нормално, нещата стоят по-прозаично - описът със наложителни за осъществяване задания набъбва с графици за образуване на свободното време и календари за разпределението на уговорките (защото и най-жертвоготовните баби и дядовци се уморяват) в идните три месеца без учебно заведение.

За да е по-лесно, " Детски Дневник " още веднъж ще предложи хрумвания за приятни и потребни занимания за децата през седмиците на отмора. Тази година акцентът на специфичната тематика " Ваканция, ура " е придвижването. Събрали сме доста оферти за дневни и седмични лагери навън ( по суша и вода), спортни занимания и благоприятни условия за занимания измежду природата . Защото след дългото седене зад чиновете е време за повече физическа интензивност. Пък и кой знае, може тъкмо спортът, с който детето се е срещнало това лято, да стане обичаното му извънкласно занятие за новата образователна година.

Не сме не запомнили, че ваканцията е време и за други приятни неща - музика, снимка, спектакъл, химически опити и роботика. Както и за среща с нов език, само че в случай че може, под формата на игра и без домашни.

Говорихме с психолози за верния темп, в който би трябвало да се редуват почивки и занимания, с цел да се обезпечи пълноценна отмора, само че и да не се губят навиците за учене. И с лекари - за това по какъв начин предпазим децата от заплахите през лятото - заболявания, инсекти, слънчеви алегии, хранителни отравяния и впрочем наставнически кошмари.

 Ура, почивка!
© Цветелина Белутова

Подбрали сме препоръки и за фамилната отмора - за преходи в планината, за разходки с колела и за първи опити за почивка на палатка . А също и за фестивалите в България, които си коства да посетите дружно с децата, и книгите за четене в дългите летни вечери (самостоятелно или с родители).

Приятно четене!

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ваканция, ура 2019 (2)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР