Лятната пауза във Формула 1 приключва с Гран При на

...
Лятната пауза във Формула 1 приключва с Гран При на
Коментари Харесай

360 000 зрители на Спа през уикенда

Лятната пауза във Формула 1 завършва с Гран При на Белгия, 14-и старт от сезона в международния шампионат. Състезанието е на именитата писта „ Спа ”, чието бъдеще в календара е нестабилно. Шефът на Гран При на Белгия Ванеса Мес удостовери, че към този момент са почнали договаряния за включването на „ Спа ” в календара на Формула 1 за следващата година и разгласи, че в дните на спортния уикенд на трасето се чакат 360 000 фенове.

„ Преговорите с ФОМ вървят добре – изясни Мес. – В календара на Формула 1 има единствено 25 места и всички се борят доста оспорвано за място в него. „ Спа ” е историческо и митично трасе и ние желаеме да покажем, че сме подготвени да влезем в бъдещето. ”

Заради неразбираемото бъдеще на „ Спа ” и други типичен писти от историята на Формула 1 босът на международния шампионат Стефано Доменикали беше упрекнат, че „ продава душата на спорта ” – нещо, което той побърза да отхвърли.
 Пирели: Запознахме се с новия асфалт на Пирели: Запознахме се с новия асфалт на " Спа "
„ Не продавам душата на Формула 1 – съобщи Доменикали пред Sport Bild. – Това е естествена смяна. Сега се отваряме към нов свят. Парите са значими за всички, в това число и за нас. Но ние не гледаме единствено парите, значимото е какво е наличието на целия пакет, наименуван старт от Формула 1. ”
 Без алкохол, димки и факли на “Спа ” Без алкохол, димки и факли на “Спа ”
Тази отбрана пристигна след офанзивите, че Формула 1 се е насочила към Катар и Саудитска Арабия единствено поради парите, като съвсем същото важи и за Маями и Лас Вегас.
 Леклер получава нов мотор в Белгия? Леклер получава нов мотор в Белгия?
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР