Лятната пауза в MotoGP приключва тази седмица и пилотите начело

...
Лятната пауза в MotoGP приключва тази седмица и пилотите начело
Коментари Харесай

Край на лятната пауза в MotoGP

Лятната пауза в MotoGP завършва тази седмица и водачите отпред с водача в класирането Марк Маркес се връщат на пистата този петък с тренировките за идната Гран При на Чехия. Защитаващият купата си в кралския клас на мотоциклетизма Маркес завоюва повече от половината надпревари досега. Най-опасният му съперник остава водачът на Ducati Андреа Довициозо макар спънките в последните няколко кръга. Облекчения за италианеца евентуално е и че предходната година съумя да победи по гръмък метод на " Бърно ".
Now a quick shower and on the plane to Brno for the #CzechGP
— Repsol Honda Team (@HRC_MotoGP) July 28, 2019
Пилотът на Suzuki Алекс Ринс и на Yamaha Маверик Винялес заемат едвам четвърто и пето място в генералната класификация, само че все пак показват страхотна скорост, като Маркес счита точно Yamaha за главен съперник до края на сезона. Съотборниците Винялес и Валентино Роси стартират втората половина от акцията си с друг усет. Испанецът записа първата си победа за сезона в Холандия, а по-късно завоюва и подиум, до момента в който Доктора претърпя три следващи отпадания. И за двамата тласък се оказва не какъв да е, а дебютантът с Yamaha тази година Фабио Куартараро, който усъвършенства два върха на Маркес – за най-млад водач на полпозишън и за най-млад водач с два следващи подиума в кралския клас.

Съотборникът на Дови – Данило Петручи се изкачи до третото място в генералното класиране и с непрекъснати резултати Ducati са напред в класирането при тимовете и при конструкторите. От другата страна пък Honda не могат да се похвалят с сходни резултати, откакто новият им водач Хорхе Лоренсо не съумява да се приспособява елементарно към мотора си и след случая в Холандия пропуща най-малко три кръга с травма в гърба.

Long Lap Penalty Update

This weekend's Long Lap Penalty at Brno will be located at turn 7 #CzechGP pic.twitter.com/6FiUnNnZbx
— MotoGP™ (@MotoGP) July 29, 2019
До края на сезона остават още 10 надпревари с максимума от 250 точки.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР