Лятната културна програма на открито на Столичната община, която е

...
Лятната културна програма на открито на Столичната община, която е
Коментари Харесай

Всички събития от лятната културна програма на открито са безплатни, обяви Фандъкова

Лятната културна стратегия навън на Столичната община, която е до края на септември, беше показана от кмета Йорданка Фандъкова. Всички изяви, а те са над 50 на брой, са със свободен вход, изясни тя. И подсети, че в действителност нищо не е гратис, а е резултат на финансовото подкрепяне от общинските търговски сдружения.

Международният фолклорен фестивал " Витоша ", който се организира тези дни по улиците и откритите естради на столицата, коства 100 хиляди лв.. " Само двата финансови инструмента – столичната стратегия " Култура " и културният календар, са на стойност към 3 милиона лв.. Това са средства, които отиват непосредствено за поддръжка на планове на разнообразни организации, на културни институти – общински и държавни ", изясни тя.

Фандъкова изреди триумфите на към този момент извършения джаз фестивал в Южния парк, както и градския музикален фест " Белият заек ", извършен на разкопаната повече от година централна улица " Иван Вазов ". На въпрос къде тъкмо се е случило събитието, откакто на уличното платно има единствено валяци и багери, шефът на общинската стратегия " Култура " Боряна Генова посочи, че сцената е била сложена до Народния спектакъл, където не се прави ремонт.

Новото това лято е безплатната листовка на български и на британски език, наречена " Календарт ". Тя се популяризира из столицата, на касите на Центъра за градска подвижност и в хотелите. Същата информация може да бъде забелязана и на уеб страницата на дирекция " Култура " към Столичната община.

" Всички културни събития, включени в тази листовка, са със свободен вход ", повтори Фандъкова. " На процедура всеки ден в София има по няколко събития и си коства човек да се поинтересува, като я прегледа или влезе в уеб страницата ", предложи Фандъкова. Изложби, кино навън, театрални спектакли, концерти, обществено четене, детски представления, европейска нощ на учените са рубриките, под които са подредени събитията в брошурата " Календарт ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР