Лятната Киномания продължава през първата седмица на месец август с

...
Лятната Киномания продължава през първата седмица на месец август с
Коментари Харесай

Уди Алън завладява Лятната Киномания

Лятната Киномания продължава през първата седмица на месец август с пет шедьовъра на великия режисьор Уди Алън – " Могъщата Афродита ", " Всеки споделя " Обичам те ", " Да разнищим Хари ", " Знаменитост " и " Сладък и гнусен ". Прожекциите на хитовите класики ще бъдат само на Платформа А6 в три следващи дни – сред 4 и 7 август, а целият фестивал продължава до 10 август.

Началото на вечерите, отдадени на Уди Алън, ще сложи „ Могъщата Афродита ” на 4 август от 18:00 часа. Три години откакто спортният публицист Лени отстъпва пред убеждаванията на брачната половинка си Аманда и двамата осиновяват дете, той продължава да е любопитен коя би могла да е майка му. Така Лени попада на проститутката Линда Аш. Ужасен, само че и изпълнен със състрадание към ориста й, Лени взема решение да усъвършенства живота й, преследвайки тази своя задача с такова старание, че не вижда по какъв начин личната му брачна половинка се отчуждава от него.

Една прелестна приказка, изпълнена с неподражаема сантиментална магия, ще завладее публиката в същия ден от 20:00 часа. Киноманите ще могат да гледат първия музикален филм на Уди Алън – „ Всеки споделя „ Обичам те ”, който ще очарова с умерена доза комизъм и изисканост. Сред звездния актьорски състав са Джулия Робъртс, Дрю Баримор, Натали Портман, Голди Хоун и Ицхак Перлман, който взе участие като самия себе си.

Безспорно във всеки от своите филми Уди Алън оставя своя почерк и даже част от своя живот. И въпреки някои от хората да го осъждат, Уди в никакъв случай не се е плашил да показа бурния си персонален живот с всички възходи и падения на огромния екран. С класиката „ Да разнищим Хари ” режисьорът показва един горчиво-смешен взор към креативния развой с присъщата за него безпощадна самоирония. Не пропускайте тази занимателна комедия на 5 август от 20:00 часа.

Смехът е обезпечен и през идващия ден – 6 август от 20:00 часа, от Лятната Киномания с кино лентата „ Знаменитост ” с присъединяване на Леонардо Дикаприо, Кенет Брана, Чарлийз Терон, Уинона Райдър, Джуди Дейвис и Мелани Грифит.

Робин и Лий са неотдавна разведени. Това не е изключително изненадващо – той е клюкарски публицист, който е по този начин предан на славата, благосъстоянието и вървящите с това лесни свалки, че не би се поколебал да продаде възприятията на околните си. При все това Робин не е изключително щастлива от краха на техния брак. Тя се лута, лишена от самонадеяност, до момента в който не среща ТВ продуцента Тони, който наподобява прекомерно естествен, с цел да е същински. Опитвайки се да стартират живота си отначало, всеки по своя си метод, пътищата на отчуждената двойка не престават да се пресичат измежду безбройните приеми, празненства и министър председатели, които са есенцията на нюйоркския живот за всеки, озовал се в примката на славата.

Краят на работната седмица си заслужава да се означи със занимателната комедия „ Сладък и гнусен ” с присъединяване на Шон Пен, Саманта Мортън и Ума Търман. Филмът ще ви преведе през 30-те години, когато Емет Рей е считан за втория най-велик джаз китарист в света. Но отвън сцената, и изключително в връзките му с дамите, той е безспорен крал. Шон Пен е в стихията си в тази роля, станала една от най-хубавите в кариерата му. Потопете се в неговото обаяние на 7 август от 18:00 часа.

Билети за прожекциите - на tickets.ndk.bg, на касите на Билетен център – НДК и на касата на вход А3 час преди прожекцията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР