Лвов - столица на Западна Украйна и културна на страната.

...
Лвов - столица на Западна Украйна и културна на страната.
Коментари Харесай

Лвов се завръща към нормалността

Лвов - столица на Западна Украйна и културна на страната. Днес в Лвов се намират повече от 300 хиляди бежанци от разнообразни райони на нашата страна. Това заяви особено за Bulgaria ON AIR Даниел Бенатов от Лвов.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4028
След сигнала за завършек на въздушна паника, градът малко по малко се завръща към естествения живот, споделя Бенатов в ефира на " България заран ".

" С всеки минал ден все по-малко хора отиват в убежищата, макар че съществуват рискове от офанзиви. Лвов е един от старите градове в Украйна, а центърът му е включен в листата на ЮНЕСКО за международно завещание ", сподели той.

По думите му готови за бомбардировки са музеите, фонтаните и църквите - прозорците им са затворени с шперплат или са покрити с фолио.

" В Лвов постоянно можете да наблюдавате политическите разногласия на пенсионерите там, както и да играете партия шах с тях. Тук постоянно звучи непозната тирада, защото забележителен брой от дипломатическите задачи се реалокираха в Лвов от Киев. Лвов се трансформира и в директен пункт за голям брой задгранични публицисти и доброволци ", показа Бенатов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му магазини и голям брой кафенета са отворени, в случай че човек не загледа по улиците въоръжените бойци, може да му наподобява, че войната се намира някъде надалеч.

" Всеки ден хиляди бежанци идват в Лвов. Някои от тях стопират и отиват в други западни райони или в чужбина, а други- остават, с цел да се опитат да живеят, работят и да отглеждат децата си - да имат вяра в успеха ", изясни той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР