LVMH се ръководи от Бернар Арно, който е най-богатият човек

...
LVMH се ръководи от Бернар Арно, който е най-богатият човек
Коментари Харесай

LVMH преговаря да купи американската Tiffany

LVMH се управлява от Бернар Арно, който е най-богатият човек в Европа

Френската компания LVMH, която е най-голямата група за първокласни артикули по продажби в света, договаря да придобие бижутерската Tiffany & Co. Ако се стигне до договорка, американската компания, известна с диамантените си годежни пръстени, ще се причисли към притежателя на Louis Vuitton, Dior и Sephora, оповестява Financial Times, като се базира на петима души, осведомени с тематиката.

Големи упоритости

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Поглъщането на Tiffany, която има пазарна капитализация от 11.9 милиарда $, ще е една от най-големите покупко-продажби на LVMH до момента. Освен че ще разшири позициите си в бижутерията, това би дало и на основаната в Париж компания по-голямо наличие в Съединени американски щати, които са вторият по величина международен пазар по продажби на първокласни артикули след Азия.

Разположението на фирмите в бранша е комплицирано. Придобиване ще ускори позицията на френската компания на пазара на бижута от висок клас, откакто през 2011 година купи и италианската компания в бранша Bug за 5.2 милиарда $. Засега тя отстъпва водачеството в този сегмент. LVMH е притежател на Bulgari, само че швейцарският й съперник Richemont има производители като Cartier и Van Cleef & Arpels.

Не е несъмнено обаче, че договарянията ще доведат до договорка. Източник твърди, че непредвиденото откриване на информацията за интереса на LVMH, първо обявена от Bloomberg, може да сътвори проблеми. Представители на двете компании към този момент отхвърлят коментар.

Интересите

Опитът за усвояване идва в нерешителен миг за американската компания, която се пробва да се оправи с провокации, в това число скъпия $ и комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Основана от Чарлз Луис Тифани през 1837 година, компанията е известна с водещия си магазин на Пето авеню в Манхатън, Ню Йорк. Групата генерира чисти продажби от 4.4 милиарда $ през предходната година и в нея работят над 14 хиляди души.

Акциите на Tiffany нарастнаха с 22% от началото на годината, оценявайки компанията на близо 12 милиарда $. Тези на LVMH се покачиха с 49%, а в петък нарастнаха до близо рекордна стойност, с което пазарната капитализация на компанията доближава 215 милиарда $.

LVMH се управлява от Бернар Арно, който е най-богатият човек в Европа. Компанията има 75 марки, има 156 хиляди чиновници и комерсиална мрежа от над 4590 магазина. Ако се стигне до договорка, това ще е най-голямата за LVMH – повече от 7-те милиарда $, които групата даде за придобиването на останалата част от Christian Dior през 2017 година Покупката има капацитета да стане и най-голямата за европейска компания тази година. Това ще е и първата огромна договорка за Бернар Арно, откогато компанията му купи хотелската верига Belmond предходната година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР