Лутеинът се натрупва в тъканите на мозъка и очите. Учените

...
Лутеинът се натрупва в тъканите на мозъка и очите. Учените
Коментари Харесай

Нуждаем Се От Тях! Тези Храни Са Наистина Безценни! Те Подмладяват Мозъка, Съдържат Това, Което Организмът Ни Не Произвежда Сам!

Лутеинът се натрупва в тъканите на мозъка и очите. Учените са изследвали резултата му върху към 60 души на възраст от 25 до 45 години. Оказало се, че хората на междинна възраст с по-висока централизация на лутеин в организма, от позиция на невронната реакция, изглеждали по-млади. Изводът е, че лутеинът пази мозъка от възрастови промени.

Учени от университета в Линчепинг са открили, че лутеинът сполучливо се бори и с възпаленията. Известно е, че възпаленията в организма са свързани с исхемичната болест на сърцето. В ново проучване са взели участие 193 души, страдащи от исхемия.

Учените измерили концентрацията на 6 публикувани каротиноиди (природни пигменти), в това число и лутеин, в кръвта на доброволците. Специалистите отчели и нивото на интерлевкин 6 – маркер на възпалението. Изследването посочило, че колкото по-висока е концентрацията на лутеин в кръвта, толкоз по-ниско е равнището на интерлевкин 6.

Специалистите са разкрили също, че възпалителната интензивност на клетките от имунната система на участниците намалявала под въздействието на лутеина. Съединението се гълтам от клетките на имунната система и се натрупва в тях.
Tags: ОЩЕ ТОП РЕЦЕПТИДЕЛИКАТЕСИВКУСНО
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР