Луси Летби: Повече семейства казаха, че децата им може да са жертви на медицинска сестра убийца

...
Изображение: Полицията разследва дали Луси Летби може да е нападнала
Коментари Харесай

Изображение: Полицията разследва дали Луси Летби може да е нападнала други деца, за които се грижи

Полицията казва, че е подкрепяла семействата на жертвите, много от които присъства лично на Манчестърския кралски съд по време на деветмесечния процес.

Но Летби започна работа в неонатологичното отделение на болницата малко преди 22-ия си рожден ден - около четири години преди началото на обвиненията в процеса - и колегите повдигна подозрения повече от година преди шефовете да се свържат с полицията.

Бившата медицинска сестра на графинята на Честър Линси Артел каза, че се страхува, че Летби е нападнал сина й, Аса, който беше в неонатологичното отделение на болницата, след като се роди два месеца преждевременно .

Третирането на момчето от страна на Летби не е било предмет на никакво обвинение и г-жа Артел призовава полицията да преразгледа нейните твърдения и тези на други родители.

Изображение: Летби е работил в Countess of Chester Болница

След присъдите полицията в Чешър потвърди, че в момента разследва дали Летби може да е нападнала други деца, за които се грижи преди юни 2015 г.

Детектив надзирател Пол Хюз, старши разследващ служител по случая, каза : „Очевидно сме решени да разгледаме цялото време, през което Луси е била наета като медицинска сестра, независимо дали става въпрос за отделение в болница „Графиня на Честър“ (или) женската болница в Ливърпул.

„Това е да уверете се, че ние, в края на операция "Колибри", можем да кажем с известна степен на увереност, че сме разследвали всяко бебе."

Прочетете повече:
Родителите на момчето Летби, което се опита да убие, критикуват болница
Видео показва момента, в който Летби е арестуван

Той не можа да каже колко други активни случая има, но добави: „Има случаи, в които сме казали на родителите.“

Проучването ще разгледа другите години, през които Летби е работила в графинята на Честър, както и времето, прекарано в стажове в женската болница в Ливърпул.

Sky News се свърза с двете болници за коментар.

DCI Никола Евънс, заместник-старши разследващ офицер по случая, каза: „Не мисля, че има някой, който е работил по това разследване, който да излезе от другата страна същият човек, който беше.

„Беше сърцераздирателно.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР