Лунната почва съдържа активни съединения, които могат да преобразуват въглеродния

...
Лунната почва съдържа активни съединения, които могат да преобразуват въглеродния
Коментари Харесай

От лунната почва могат да се добиват кислород и гориво

Лунната почва съдържа дейни съединения, които могат да преобразуват въглеродния диоксид в О2 и гориво, оповестяват учени от Китай в списание Joule. Сега те изследват могат ли лунните запаси да бъдат употребявани за облекчение усвояването на Луната от човечеството.

от Нанкинския университет Инфанг Яо и Жиган Зоу се надяват да разработят система, която употребява преимуществата на лунната почва и слънчевата радиация, два от най-богатите запаси на.

След разбор на лунната почва, донесена от китайския галактически уред " Чанъе-5 ", екипът откри, че тестът съдържа съединения, богати на желязо и исполин субстанции, които могат да работят в качеството им на катализатор за приемане на мечтани артикули, като да вземем за пример О2, употребявайки слънчевата светлина и въглеродния диоксид.

Въз основа на тези наблюдения екипът предложи тактика за " извънземна фотосинтеза ". Системата главно ще употребява лунна почва за електролиза на водата, извлечена на Луната и от астронавтите в О2 и водород. Въглеродният диоксид, издишан от бъдещите " поданици на Луната ",...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР