Луната е следващата голяма цел в изследването на Космоса. Това

...
Луната е следващата голяма цел в изследването на Космоса. Това
Коментари Харесай

Екип на БНТ посети Центъра за обучение на астронавти в Кьолн

Луната е идната огромна цел в проучването на Космоса. Това е фокусът и на Европейската галактическа организация - разгласи в особено изявление за Българска национална телевизия Франк де Вине - шеф на Центъра за образование на астронавти в Кьолн.

Вижте повече детайлности в репортажа от Кьолн на Цветелина Йорданова и Атанас Атанасов.


В Кьолн - градът на една от най-величествените катедрали, създавани от индивида, се намира и едно от подразделенията на Европейската галактическа организация.

Центърът за образование на астронавти е основан през 1990 година От 7 години негов шеф е белгиецът Франк де Вине. Завършва Кралската военна академия в Брюксел. Всички стадии на образованието му са съпроводени с награди за изключителни достижения, в това число за пилотски умения.

Има над 2300 летателни часа с изтребителите Мираж, Ф-16, Торнадо и Ягуар. Работи по софтуерното рационализиране и системите за сигурност на Мираж и Ф-15. Лети като водач - изпитател. Извършва бойни полети под командването на НАТО. През 2000 година се причислява към Центъра за образование на астронавти в Кьолн.
Франк де Вине - шеф на Центъра за образование на астронавти в Кьолн: За нас за идните 10 години несъмнено Луната е идната стъпка в проучването на Космоса от индивида. За нас през днешния ден Марс към момента е дестинация за роботи. Нямаме познанията, нито техническите и оперативни благоприятни условия, с цел да изпратим в този момент хора на задача до Марс. Кога ще стане това? Целта на всички галактически организации е в границите на този век. За мен значимото е не да има конкуренция за Марс, а да действаме в съдействие, с цел да реализираме положителни резултати в една експедиция до Марс. Затова дано първо се концентрираме върху проучването на Луната, дано се подготвим добре и когато сме подготвени - ще се отправим към Марс.
Първата му галактическа задача е през 2002 година, когато прави промяната на кораба Союз TMA 1 със скачения до тогава към нея Союз ТМ34. По време на втората си задача, става първият европеец - пълководец на МКС.
Франк де Вине - шеф на Центъра за образование на астронавти в Кьолн: Когато гледаш от Международната галактическа станция, първото, което виждаш, е изключителната хубост на нашата планета. Но в това време виждаш със личните си очи по- ясно, в сравнение с която и да е фотография, какъв брой нежна, какъв брой уязвима е нашата планета. Когато гледаш атмосферата, виждаш един прекомерно тъничък пласт, който ни пази, дава ни живот, дава ни О2, с цел да дишаме. Тази чупливост те поразява.- Какво казвате на един астронавт, който отпътува на задача, преди излитането, какво ще кажете на Лука Пармитано, който скоро ще излети за МКС?Франк де Вине - шеф на Центъра за образование на астронавти в Кьолн: За Лука Пармитано това е втора задача. Ще му кажа просто " наслаждавай се! " Той знае към този момент всичко, бил е шест месеца в Космоса. Но даже на тези, които летят за първи път - постоянно им споделям - направете по този начин, че да ви остане време да се насладите на полета. Това е само по рода си прекарване.  Екип на Българска национална телевизия посети Екип на Българска национална телевизия посети "кухнята на астронавтите "
Екип на предаването на Българска национална телевизия #Европа беше в Центъра за образование на астронавти в Кьолн. Всичко най-интересно за това място споделя Цветелина Йорданова в...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР