Lumix LX100 II е седмо поколение в популярната серия LX,

...
Lumix LX100 II е седмо поколение в популярната серия LX,
Коментари Харесай

Panasonic представи Lumix LX100 II

Lumix LX100 II е седмо потомство в известната серия LX, фотоапаратът е идеалният сателит за улична снимка, защото е дребен и лек, и в същото време с отлични механически характерности
Освен с нов 17-мегапикселов мултиформатен 4/3 датчик, LX100 II е оборудван и с високоскоростен обектив Leica DC VARIO-SUMMILUX f/1.7-f/2.8 с фокусно разстояние 24-75 мм. (приравнено към 35 мм.) за изключителна еластичност при снимане.

Заедно с Live View визьора е очакван нов 3.0-инчов сензорен екран, който ви разрешава да композирате фрагментите по този начин, както пожелаете. Сред другите отличителни функционалности на фотоапарата са снимане на 4K видео и 4K фотографии, нови монохромни стилове на фотосите, Bluetooth и Wi-Fi съгласуваност, спомагателна опция за зареждане на батерията и посредством USB връзка.


Основни функционалности и характерности на Lumix LX100 II Голям Micro Four Thirds
MOS датчик с висока сензитивност и процесор Venus Engine


Lumix LX100 II е оборудван с 21.77-мегапикселов датчик, осигуряващ ефикасна резолюция от 17.0 мегапиксела при екранен формат 4:3. Увеличената разграничителна дарба, спрямо истинския фотоапарат LX100, подсигурява снимането на висококачествени изображения с висока резолюция, без значение от определения екранен формат – 4:3, 3:2, 1:1 или 16:9.

Приблизително 1.6 пъти по-голям от 1-инчова матрица, новият заснемащ датчик се характеризира с чудесно съответствие сигнал/шум, което води до доста понижаване на шума при снимане с оптималната ISO светлочувствителност 25 600.

Същевременно, най-новият процесор Venus Engine пресъздава реалистични, висококачествени изображения с отлична разграничителна дарба, висок контрастност и впечатляващи цветове.
Обектив 24-75mm f/1.7-2.8 ( приравнено): обектив LEICA DC VARIO-SUMMILUX , с опция за макро фотоси до 3 см.
Предлагащ 3.1-кратно оптично варио, обективът с приравнено фокусно разстояние 24-75 мм. е доста непосредствен до класическия 24-70 мм. обектив.

Осигурявайки еластичност при снимане на фрагменти с друг обсег – от пейзажи до портрети, обективът също по този начин се характеризира и с доста необятна бленда f/1.7-f/2.8 за хубав боке резултат и забележителни фотоси при едва осветяване.

Оборудван с оптичен стабилизатор на облика Power O.I.S. и с настройка от 11 детайла в 8 групи, в това число 2 ED лещи и 5 асферични лещи с 8 асферични повърхности, обективът ще обезпечи фотоси с изключителна рязкост и висока дейталност.

Можете да вършиме и красиви макро фотоси, с помощта на минималното разстояние на фокусиране от 3 см. (широк ъгъл) и 30 см. (телефото).


Интуитивен надзор, елементарно композиране на фрагмента и високоскоростна реакция
Освен при Live View визьора с висока резолюция (2764k точки), предлагащ 100% зрително поле и чудесно нарастване (0.7x, приравнено към 35 мм.), обилни усъвършенствания са направени и при задния LCD екран.

Например, резолюцията му е увеличена до 1240k точки, като е добавено и сензорно ръководство за по-лесна приложимост. Независимо какви са желанията ви за композиране на фрагмента, LX100 II ще ги удовлетвори изцяло.

Предвидени са необятни благоприятни условия за подсъзнателен пряк надзор чрез гривна за блендата, контролна гривна, диск за скоростта на пандиза и диск за отплата на експонацията.

LUMIX LX100 II прави високоскоростен автофокус за почти 0.10 сек. и високоскоростно снимане в серия с 11 фрагмента в секунда (AFS) / 5.5 фрагмента в секунда (AFC), за елементарно фокусиране и хващане на бързо движещи се обекти. Фотоапаратът е оборудван с функционалността Starlight AF (Автофокус при звездна светлина), която разрешава на потребителите да снимат с автофокус даже звезди на нощното небе. Това се реализира посредством тъкмо пресмятане на стойностите на контраста в по-малка зона на автофокус.
Запис на 4K видео и 4K фотографии с ултра висока резолюция за хващане и на най-краткотрайните моменти
Модерната функционалност 4K Photo (4K Фотография) на Panasonic употребява преимуществата на 4K видео записа, като разрешава снимане с до 30 фрагмента в секунда, избиране на съвършения миг и съхраняването му като 8-мегапикселова статична фотография непосредствено във фотоапарата. Нови допълнения са функционалностите Auto Marking (Автоматично маркиране) за бързо прескачане до най-подходящия кадър и Sequence Composition (Композиция от поредни движения) за съчетание на разнообразни фрагменти и основаване на специфични резултати.

Добавени са също по този начин функционалностите Post Focus и Focus Stacking, както и функционалността Light Composition за впечатляващи фотоси на фойерверки или в разнообразни нощни обстановки.

– Използвайте карта с SD скоростен клас „UHS-I UHS Speed Class 3 (U3)“ при запис на видео в [MP4] формат с конфигурация [4K] или [4K PHOTO]. (SD скоростният клас е стандарт за скорост на нескончаем запис върху картата.)

– Записът ще спре, в случай че времетраенето на непрестанен запис с конфигурация [4K] от [MP4] надвиши 15 минути.

– Когато употребявате SDHC карта памет: Можете да продължите да записвате без спиране, даже размерът на файла да надвиши 4 GB, само че видеозаписът ще бъде разграничен и записан/възпроизвеждан като обособени файлове.

– Когато употребявате SDXC карта памет: Можете да записвате видео в един файл.

– При висока околна температура или нескончаем запис, фотоапаратът може да приключи записа за отбрана от прегряване. Изчакайте фотоапаратът да се охлади.
Повишени креативен благоприятни условия, прибавен нов режим L.Monochrome D и резултат на зърнистост
Към монохромните стилове на фотосите е прибавен новият режим L.Monochrome D, който снима динамични черно-бели фотоси с подчертани светли и тъмни елементи при опазване на високата подробност. Монохромните стилове разрешават конфигурация на резултата на зърнистост за придаване на кино качество на сниманите облици.


Други функционалности Bluetooth 4.2* и Wi-Fi 2.4GHz (IEEE802.11b/g/n/)
Lumix LX100 II предлага Bluetooth и Wi-Fi съгласуваност за бързо и елементарно шерване на изображения. Съвместимостта с Bluetooth Low Energy дава опция за поддържане на непрекъсната връзка при минимална консумация на сила.
Зареждане с променливотоково захранване/USB
Възможността за зареждане на батерията на LX100 II както с променливотоково зареждане от контакт, по този начин и посредством USB, дава по-големи улеснения и еластичност, изключително при пътешестване.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР