Lumix GX9: уловете света по свой собствен уникален начин Panasonic

...
Lumix GX9: уловете света по свой собствен уникален начин Panasonic
Коментари Харесай

Представяме GX9: първокласни технологии в компактно тяло

Lumix GX9: уловете света по собствен личен неповторим метод

Panasonic показа нов дигитален безогледален фотоапарат със сменяема оптика (DSLM) с стилен и грациозен дизайн. Lumix GX9 разрешава на потребителите да снимат реалистични облици с висока резолюция и превъзходно пресъздаване на цветовете. Конструиран въз основа на богатото завещание на превъзходните DSLM фотоапарати на Panasonic, Lumix GX9 се отличава с голям брой функционалности и е съвършен за фотолюбителите, които желаят да снимат като същински експерти. С компактното си тяло и високотехнологичното си съоръжение, Lumix GX9 е отличен сателит на фотографите, търсещи да снимат достоверни улични обстановки.

20.3-мегапикселовият Digital Live MOS датчик на фотоапарата е без нискочестотен изглаждащ филтър (Low-pass filter), с помощта на което снима детайлни облици с по-широк динамичен диапазон и по-плавни нюанси. Триизмерният надзор на цветовете регистрира цветови звук, плътност и бляскавост, като прави оптимална обработка, според от стойностите на всеки обособен параметър. Това обезпечава богато възпроизвеждане на цветовете от най-тъмните до най-ярките елементи на облика, което е изключително видно при обрисуване на небе или човешка кожа, да вземем за пример. Процесорът Venus Engine пресъздава облици с висока точност и реалистичност. Lumix GX9 употребява високоефективна технология за шумопонижение Multi Process Noise, която се отличава с висока акуратност на различаване на шума и резервира детайлите даже след процеса на шумопонижение.

Уловете дребните, достоверни моменти със скорост, внимание и точност
Системата за противоположен автофокус употребява DFD (Depth From Defocus) технология и се отличава с огромно бързодействие и висока точност. Цифровите данни се обменят сред фотоапарата и обектива с оптималната скорост 240 фрагмента в секунда (fps). В резултат на това, Lumix GX9 реализира ултра-бърз автофокус, осъществяван за почти 0.07 сек., и високоскоростно снимане в серия с 9 fps (AFS) / 6 fps (AFC) при опазване на фокуса върху бързо движещи се обекти.

Разнообразието от режими за автоматизирано фокусиране, в това число Face/Eye Detection AF (Автофокус с различаване на лице/око) и известния Pinpoint AF (Точков автофокус), покачват опциите на фотоапарата в разнообразни обстановки на снимане. Усъвършенстваната функционалност Low Light AF (Автофокус при едва осветление) дава опция за по-прецизно фокусиране върху обекта в извънредно едва осветени обстановки до -4EV, даже когато лампата за подкрепяне на автофокуса не работи. А функционалността Starlight AF (Автофокус при звездна светлина) разрешава на потребителите да снимат с автофокус даже звезди на нощното небе. Lumix GX9 реализира това посредством тъкмо пресмятане на стойностите на контраста в доста дребна зона на автофокус (AF зона).

За да прави допустимо най-хубавите фотоси, Lumix GX9 е оборудван с нов Live View визьор, който може да се завърта до 80 градуса, предлагайки извънреден жанр на снимане - изключително за обекти под равнището на очите. С функционалността на визьора, наречена Eye Sensor AF (Автофокус със датчика за око), фотоапаратът стартира да концентрира автоматизирано, когато потребителят приближи окото си до визьора, с цел да не бъдат пропускани благоприятни условия за снимане. С висока резолюция, еквивалентна на 2760K точки, и съвсем 100-процентово пресъздаване на цветовете, този широкоекранен 16:9 визьор се характеризира с нарастване 1.39x / 0.7x (приравнено към 35mm фотоапарат) и 100% зрително поле.

За икономисване на сила, фотоапаратът има нова функционалност, с която автоматизирано минава в латентен режим, откакто открие, че окото е отдалечено от датчика за око на визьора. Потребителят може бързо да се върне в режим на снимане с натискане на спусъка на половина. С тази енергоспестяваща функционалност на визьора се реализира дълъг живот на батерията от почти 900 фотоси с едно зареждане на батерията.

Новият огромен 3.0-инчов сензорен екран с висока резолюция 1240K точки може да бъде завъртян до 80 градуса нагоре и до 45 градуса надолу, което улеснява снимането от висок или невисок ъгъл. Функцията Live View Boost разрешава разглеждане на композицията на екрана даже при цялостна мрачевина, посредством увеличение на светлочувствителността.

Стабилизатор на облика - за съвършени резултати в придвижване
За по-голяма точност, Lumix GX9 употребява 5-axis Dual I.S. (5-осев двоен стабилизатор на образа) за по-ефективно угнетяване на размазването. Комбинирайки O.I.S. (Оптичен стабилизатор на облика, 2-осев) и B.I.S. (Стабилизатор на облика в тялото, 5-осев), стабилизаторът 5-axis Dual I.S. компенсира по-голям диапазон от придвижвания, което прави допустимо потреблението на скорост на пандиза, по-бавна с до 4 степени. Потребителите могат да се любуват на фото/видео снимане без размазване, от широкоъгълни до телефото фотоси, даже при едва осветяване.

Стабилизаторът на облика 5-axis Dual I.S. работи както при запис на фотоси, по този начин и при запис на видео, в това число на 4K видео. За DSLM фотоапаратите Lumix G на Panasonic се предлага огромно многообразие от цифрови сменяеми обективи, множеството от които са съвместими със стабилизатора на облика 5-axis Dual I.S. на Lumix GX9. А даже когато се употребява обектив без оптичен стабилизатор на облика, стабилизаторът на облика B.I.S. в тялото на фотоапарата също дейно компенсира заклащането.

За още по-ефективно попречване на замъгляването от придвижването, в модула на пандиза на Lumix GX9 е вградено електромагнитно задвижване, с помощта на което разтърсването от освобождението на пандиза е понижено с почти 90%6. За уличните фотографи, които би трябвало да сведат до най-малко обезпокояването на заснеманите обекти, доста е понижена и силата на звука, издаван от механичния затвор. За по-нататъшно понижаване на шума е очакван така наречен Тих режим, който превключва пандиза от машинален на електронен, изключва всички звуци (работните звуци и звука при фокусиране) и затъмнява лампата за подкрепяне на автофокуса и светкавицата - идеално при специфични условия на снимане.

Широки 4K благоприятни условия
Благодарение на високоскоростното прочитане и обработка на сигналите, Lumix GX9 е кадърен да записва извънредно безпрепятствено 4K видео в MP4 формат с висока резолюция 3840x2160 пиксела и кадрова периодичност 30p/25p или 24p. Предимствата на 4K технологията дават опция на потребителите да уловят и най-мимолетните моменти със скорост 30 фрагмента в секунда, и да ги запаметят като 8-мегапикселови фотоси посредством функционалността 4K PHOTO (4K Фотография).

Избирането на най-хубавата фотография от стотиците фрагменти в този момент е по-лесно от всеки път с новата функционалност Auto Marking (Автоматично маркиране). Тя разрешава елементарно прескачане до фрагментите, при които е настъпила смяна в обстановката и разликата сред поредните фрагменти е осезателна. По този метод откриването на най-хубавия кадър доста се форсира.

Функцията Sequence Composition разрешава избиране на няколко фрагмента, снимани в режим 4K PHOTO и основаване на комбинация от поредни придвижвания на обекта в един кадър. В резултат на това, с фотоапарата могат да се основат неповторими изображения, без потребност от особено съоръжение за обработка и монтаж.

Lumix GX9 е оборудван и с функционалността Post Focus, която дава опция на потребителя да избере мечтаната точка на фокусиране, даже откакто фотографията е направена. Това е изключително потребно в обстановки, при които е належащо точно фокусиране, като макро фотоси, както и за реализиране на друга експресивност на фотосите посредством промяна на фокусирания обект.

Функцията Focus Stacking разрешава смяна на дълбочината на рязкост след снимането посредством съчетание на няколко изображения, снимани с функционалността Post Focus. Потребителите не се нуждаят от прецизно фокусиране по време на снимането, защото могат да получат изображение с мечтаното равнище на разфокусиране или дълбочина на рязкост, като просто изберат зоната на фокусиране след снимането. Тази функционалност е доста потребна при макро фотоси на дребни инсекти, дребни елементи, аксесоари и така нататък

В допълнение, Lumix GX9 е оборудван и с функционалността Light Composition, нова за режима 4K PHOTO, при която се синтезират изображения посредством избиране и наслагване на по-ярките пиксели от фрагментите. С тази функционалност фотоапаратът може да прави впечатляващи фотоси на фойерверки или в разнообразни нощни обстановки.

Lumix GX9 също по този начин предлага функционалността 4K Live Cropping за устойчиво панорамиране или варио по време на запис на видео. При панорамиране (Panning), можете да зададете стремежи зрителен ъгъл и да извършите гладко панорамиране без да употребявате особено съоръжение, като плъзгач да вземем за пример. При варио, можете авансово да зададете зрителния ъгъл, който да бъде реализиран след приближаването/отдалечаването, тъй че обектът постоянно да остане в кадър. Тъй като тези функционалности са напълно цифрови и при тях не се прави физическо пренасяне на фотоапарата или детайлите на обектива, процесът е доста равномерен и равен.

*1 За запис на видео / 4K Photo
- Използвайте карта с SD скоростен клас " Class 4 " или по-висок при запис на видео.
- Използвайте карта с SD скоростен клас " UHS-I UHS Speed Class 3 (U3) " при запис на видео в [MP4] формат с конфигурация [4K] или [4K PHOTO].
(SD скоростният клас е стандарт за скорост на нескончаем запис върху картата.)
- Записът ще спре, в случай че времетраенето на непрестанен запис в [AVCHD] формат надвиши 29 минути и 59 секунди.
- Записът ще спре, в случай че времетраенето на непрестанен запис с конфигурация [FHD] [HD] от [MP4] надвиши 29 минути и 59 секунди. Можете да продължите да записвате без спиране, даже размерът на файла да надвиши 4 GB, само че видеозаписът ще бъде разграничен и записан/възпроизвеждан като обособени файлове.
- Записът ще спре, в случай че времетраенето на непрестанен запис с конфигурация [4K] от [MP4] надвиши 29 минути и 59 секунди.
- Когато употребявате SDHC карта памет: Можете да продължите да записвате без спиране, даже размерът на файла да надвиши 4 GB, само че видеозаписът ще бъде разграничен и записан/възпроизвеждан като обособени файлове.
- Когато употребявате SDXC карта памет: Можете да записвате видео в един файл.
- При висока околна температура или нескончаем запис, фотоапаратът може да приключи записа за отбрана от прегряване. Изчакайте фотоапаратът да се охлади.
*2 За извеждане на [4K] видео използвайте HDMI кабел, на който е сложено логото на HDMI и който е разказан като " 4K compatible " (4K съвместим).

Интуитивна креативност - усъвършенствани детайли на тялото, нови филтри
За по-интуитивно ръководство е очакван обособен комутатор на експонацията, допускащ бърза смяна на настройките на експонацията. На задната страна на фотоапарата е прибавен ключ за фокуса, с който потребителите могат елементарно да превключват режима на фокусиране сред AFS (AFF), AFC и ръчен фокус, без да употребяват менюто.

За още по-голяма креативна независимост са добавени режимите Клин на фокуса (Focus Bracket) и Клин на блендата (Aperture Bracket). При Клин на фокуса могат да бъдат направени до 999 фотоси с друго разстояние на фокусиране, а при Клин на блендата могат да бъдат направени няколко фотоси с друга дълбочина на рязкост. Най-добрата точка на фокусиране или дълбочина на рязкост могат да бъдат определени след това.

Нова при Lumix GX9 е и опцията за по едно и също време записване на две фотоси - една със и една без използване на креативен филтри. RAW изображенията могат да се обработват със самия фотоапарат, което обезпечава цялостна самостоятелност от достъп до компютър. Предвидени са и профилирани режими, като Многократна експонация и Интервален запис/Покадрова анимация.

Свързаност
Lumix GX9 предлага вградена Bluetooth и Wi-Fi® съгласуваност за по-гъвкаво и елементарно снимане, и неотложно шерване на изображения. След като свържат фотоапарата със смарт телефон или таблет, на който е конфигурирано приложението Panasonic Image App за iOS / Android, потребителите могат отдалечено да снимат, преглеждат или споделят изображения. Съвместимостта с Bluetooth 4.2 (наречен BLE: Bluetooth Low Energy) дава опция за непрекъсната връзка със смарт телефон или таблет при минимална консумация на сила. Това разрешава елементарно активиране на фотоапарата от смартфон/таблет или автоматизирано прибавяне на GPS данни за местоположението към фотосите.

Установяващ нови стандарти при DSLM фотоапаратите на Panasonic, Lumix GX9 е идеалният компаньон, който ще ви помогне да запазите мемоари и да споделите всекидневието си по собствен неповторим метод.

Аксесоари
Окуляр DMW-EC5 (предлага се отделно)
LUMIX GX9 е съчетаем с разнообразни опционални аксесоари, осигуряващи по-широки благоприятни условия и по-удобно потребление на фотоапарата. В частност, окулярът DMW-EC5 прави по-комфортно гледането във визьора.

Ръчен грип DMW-HGR2 (предлага се отделно)
Ръчният грип DMW-HGR2 дава опция за по-здраво държане на фотоапарата и надлежно по-стабилно снимане, изключително при потребление на телеобектив или обектив с огромен диаметър. Той е особено създаден, тъй че да се съчетава с тънкия профил на фотоапарата.

Серия фотографски чанти DMW: компактни, за рамо и раници (предлагат се отделно)
Всяка фотографска чанта е съвършеният аксесоар за отбрана на LUMIX GX9. Всички чанти са извънредно здрави и надеждни, имат водоустойчива основа, защитни стени, катарами за бързо отваряне и странични джобове.

•Android и Гугъл Play са търговски марки или регистрирани търговски марки на Гугъл Inc.
•IOS е комерсиална марка или записана комерсиална марка на Cisco в Съединени американски щати и други страни, и е употребена по лиценз.
•Всички други имена на артикули и компании са търговски марки на съответните им притежатели.
•Някои от аксесоарите не се оферират в някои страни.
•Използването на записани или печатни материали, които са предпазени с авторски права, за цели, разнообразни от персонална приложимост, е неразрешено, защото би нарушило правата на притежателите на авторските права.
•Конструкцията, техническите характерности и спецификациите могат да бъдат променяни без предизвестие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР