Луксозното издание е в духа на познатата у нас и

...
Луксозното издание е в духа на познатата у нас и
Коментари Харесай

Двама гърци, един пленителен роман: „Александър Велики” на Никос Казандзакис за пръв път на български

Луксозното издание е в духа на познатата у нас и станала към този момент класика „ В дворците на Кносос” .
 Фонтанът на младостта съществува и идва непосредствено от природата в това шишенце (вземи го с 30% отстъпка сега) Edna предлага Фонтанът на младостта съществува и идва непосредствено от природата в това шишенце (вземи го с 30% отстъпка сега)
Александър Македонски е една от най-магнетичните и пленяващи въображението фигури в международната история. Герой, популярен военачалник, цар, мистик, мисионер, потомък на Херакъл, той самият е легенда. Грък с извънреден живот, пресъздаден брилянтно от различен, не по-малко именит потомък на Олимп – Никос Казандзакис .

За първи път на български език в първокласно издание с твърди корици се повява „ Александър Велики” – младежки разказ в духа на добре познатата и трансформирала се в класика „ В дворците на Кносос” .

Съдбата на древногръцкия държател е предадена от гледната точка на младия Стефан – момче, което израства дружно с Александър , а по-късно става негов офицер и го следва в походите му из далечни земи. К азандзакис бяга от клишето и построява жизнерадостен, многопластов облик на античния военачалник – по едно и също време непосредствен до историческите източници и въпреки всичко плод на персоналната философия на създателя на „ Аскетика”, Братоубийците” и „ Алексис Зорбас”.

 книга Ciela Ciela

История, подобаваща за дребни и огромни, която се трансформира в паметен урок по подвиг и чест, „ Александър Велики” от Никос Казандзакис е майсторско комбиниране на биография и приказка, което напомня силата на фантазиите да се реализира невъзможното.

Никос Казандзакис е най-известният гръцки публицист и мъдрец на XX век. Поет, есеист и мъдрец, измежду най-известните му произведения са „ Алексис Зорбас”, „ Капитан Михалис”, „ Последното изкушение”, „ В дворците на Кносос” и „ Аскетика” .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР