Луксозно подаръчно издание за любители на историята, очаквайте на 12

...
Луксозно подаръчно издание за любители на историята, очаквайте на 12
Коментари Харесай

Събитията, които промениха света

Луксозно подаръчно издание за фенове на историята, очаквайте на 12 ноември от издателство „ Хермес “. От кацането на Луната през 1969 година до първия мобилен телефон, тази завладяваща гледка на събитията, които са трансформирали света, е наложително четиво за всички фенове на историята.

Прекрасно илюстрирана, книгата припомня за историите от новините, които образуват образа на света. Тук ще прочетете за естествени бедствия, социалнополитически разтърсвания, значими открития и удивителни достижения на човешкия дух. 3 събития, които трансформираха света- Първите говорещи филми: Още преди началото на ХХ век Томас Едисън стартира да опитва с прибавянето на тон към кино лентата. Процесът на синхронизация сред тирада и картина обаче му се вижда прекомерно сложен и по този начин се ражда „ немият филм “. Немите филми, в които актьорите показват истории с гримаса и жестове, употребяват надписи, с цел да опишат историята, и музикален декор, с цел да предадат атмосферата на всяка сцена.

Немите филми са известни при започване на ХХ век и през Първата международна война, а някои от актьорите са добре познати и до през днешния ден. Двама от най-великите артисти на нямото кино са Чарли Чаплин и Бъстър Кийтън. Заради умеенето на Чарли Чаплин да основава облик със характерни придвижвания и изражение, той към момента се счита от мнозина за най-хубавия смешен артист, до момента в който филмът на Бъстър Кийтън „ Генералът “ е шедьовър на комедията и съспенса. През 20-те години на ХХ век режисьорите стартират още веднъж да търсят метод звукът и сцените да се записват дружно и да се излъчват по едно и също време. През 1925 година „ Уестърн Електрик “ и „ Уорнър Брадърс “ се спогаждат да основат система за производство на филми със тон. Системата „ Витафон “, изобретена от лаборатории „ Бел “, е способ за звукозапис върху самия филм. Първият филм, който употребява системата, е „ Дон Жуан “ през 1926 година В „ Дон Жуан “ историята е разказана по нормалния метод с жестове и надписи, само че пеенето и музиката са записани като част от кино лентата.

Пробивът с речта идва година по-късно, на 6 октомври 1927 година, когато „ Уорнър Брадърс “ пуска първия филм със синхронизиран тон. Филмът се споделя „ Джаз артистът “. Мрежата- Световната мрежа показва информацията и документите, поместени в интернет, за световна публика от компютърни консуматори. За основаването й Тим Бърнърс-Лий не взема никакъв хонорар или заплащане за патент. Той счита, че това би трябвало да е нещо, което всеки да може да употребява.

През 1989 година ЦЕРН е най-големият интернет възел в Европа. Бърнърс-Лий развива своята „ мрежа “, като свързва интернет с хипертекст. Той споделя: „ Просто трябваше да взема концепцията за хипертекст и да я свържа с концепциите за протокол за ръководство на обмена на информация и системата за имена на домейните “.

Повечето от технологиите, включени в Мрежата, към този момент са основани. Бърнърс-Лий ги сплотява, мислейки на по-високо и нереално равнище за това по какъв начин може да се реализира още по-голямо равнище на взаимосвързаност на концепциите. Неговото дело и благородството да го даде гратис е маркирано на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година Феликс Баумгартнер минава звуковата преграда в скок от Космоса - Феликс Баумгартнер е роден в Залцбург, Австрия, на 20 април 1969 година Като дете той мечтае да скача с парашут и прави първия си скок на 16 години. Постъпва в австрийската войска, където практикува парашутен скок върху дребни целеви зони и е част от военния демонстрационен и спортен екип. През 1988 година той стартира да извършва демонстративни скокове за „ Ред Бул “ и от този момент те си сътрудничат по разнообразни планове.

Баумгартнер реализира серия от дръзки каскади, включващи скокове с парашут и скокове от вида BASE. Това е рисков спорт, при който участниците скачат от неподвижни обекти и употребяват парашут, с цел да спрат свободното рухване и да се приземят. BASE е акроним, формиран от четирите категории неподвижни обекти, от които състезателите могат да скачат: здания, антени, мостове и скали. През 1999 година Баумгартнер скача от Петронас Тауърс в Куала Лумпур, Малайзия, и слага международен връх за височина при бейсджъмпинг. Негов е и върхът за най-нисък скок BASE, когато скача от 29 метра от ръката на статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро. На 25 юли 2003 година той прави сполучлив опит за прехвръкване на Ламанша с парашут, като за задачата е употребявал особено направено приспособление от въглеродни нишки.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР