Луксозният палат на застреляния в Амстердам през декември 2003 г.

...
Луксозният палат на застреляния в Амстердам през декември 2003 г.
Коментари Харесай

Продават палата на Косьо Самоковеца за 8 млн. лева

Луксозният дворец на убития в Амстердам през декември 2003 година наркобарон Константин Димитров – Косьо Самоковеца в зимния курорт Боровец се продава от вдовицата Ангелинка, заяви „ България през днешния ден “.

Скъпарският парцел, имитиращ палат, бе издигнат приживе от авторитетния контрабандист и търговец на дрога, който бе устроил имението като персоналната си резиденция. Триетажната постройка е строена напълно от натурален камък, покривът е меден, а подовете и мебелите в имението са от орехово дърво. Цената на парцела, желана от вдовицата Ангелинка, е 8 милиона лв..

Константин Димитров – Косьо Самоковеца бе зрелищно разстрелян от наемен палач от Холандия на площад „ Дам “ в Амстердам, на излизане от бутик за бижута с любовницата му Цеци Красимирова. Тогава наетия убиец Ервин Векер му пусна няколко патрона в главата. Единия от патроните рикошира и рани в лицето Цеци Красимирова, която претърпя голям брой интервенции.

Убиецът на Самоковеца бе наказан на 15 години затвор, само че следствието по този начин и не устаноми кой е поръчителя. Бе потвърдено обаче, че холандския наемник Векер е идвал няколко пъти в България и се е срещал със сливенския разбойник Йосиф Йосифов, както и с босове от групировката СИК, родом от Смолян.

Малко след гибелта на Косьо Самоковеца вдовицата Ангелинка роди сина му. Почернената дама води серия от правосъдни каузи с страната за тузарски парцели в София и Лондон, както и за замъка в Боровец, които завоюва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР