Луксозният хотел на Доналд Тръмп, разположен близо до Белия дом,

...
Луксозният хотел на Доналд Тръмп, разположен близо до Белия дом,
Коментари Харесай

Тръмп продава хотела си във Вашингтон за 375 милиона долара

Луксозният хотел на Доналд Тръмп, ситуиран покрай Белия дом, който привличаше лобисти и дипломати, търсещи благосклонността на някогашния държавен глава, се придобива от капиталова група от Маями. Това оповестяват медии, цитиращи осведомени източници, съобщи Асошиейтед прес.

Си Джи Ай мърчант груп (CGI Merchant Group) се е съгласила да заплати 375 млн. $ за хотела с 263 стаи и възнамерява да го пребрандира като Уолдорф Астория (Waldorf Astoria), пишат " Уолстрийт джърнъл " и " Ню Йорк таймс ".

Тръмп организейшън (Trump Organization) и капиталовата група не дадоха отговор на многочислените запитвания за коментар, отбелязва АП.

Според източниците се чака договорката да завърши при започване на идната година, след което хотелът ще бъде ръководен от веригата Уолдорф Астория, която е част от Хилтън уърлдуайд холдингс (Hilton Worldwide Holdings).

Хотелът носи огромни загуби на семейство Тръмп, откогато семейството завоюва правата за превръщане на федерална постройка, наречена " Старата пощенска работа " по контракт за наем, който със съответните продължения, може да продължи за интервал от 100 години.

Тръмп организейшън вложи 200 млн. $ в превръщането на постройката в първокласен хотел, който отвори порти в края на 2016 година - малко преди Тръмп да стане президент. След това хотелът траял да е на алено с над 70 млн. $ загуба за четири години, съгласно одитни отчети,получени от комисия на Конгреса, проверяваща случаите на спор на ползи на Тръмп при бизнес активността му.

Експерти по нравственос призоваваха Тръмп да продаде хотела и други свои бизнес инициативи, преди да встъпи в служба. Бившият държавен глава обаче отхвърли и хотелът скоро се трансформира в магнит за авторитетни персони, лобисти и дипломати.

Семейство Тръмп в началото се надяваше да получи 500 млн. $, когато продажбата бе оповестена за първи път на пазара през есента на 2019 годината. След това офертата бе оттеглена, а след това - още веднъж оповестена тази година.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР