Луксозният бранд на Toyota - Lexus - планира стартирането на

...
Луксозният бранд на Toyota - Lexus - планира стартирането на
Коментари Харесай

Колата на бъдещето: Lexus представи концепт на най-футуристичния електромобил, показван досега

Луксозният бранд на Toyota - Lexus - възнамерява стартирането на серия електрически автомобили през 2020 година, написа Reuters.

Първото електрическо транспортно средство на компанията най-вероятно ще стане факт следващата година. Това обаче не пречи Toyota да впусне и Lexus в конкуренцията на фона на възходящата конкуренция за създаване на коли с акумулатори, излъчващи нулеви нездравословни излъчвания.

При представянето на концептуалния модел на футуристичния електрически хечбек преди автомобилното ревю в Токио, от Lexus изясняват, че задачата е продажбите на електрическите автомобили на компанията, в това число електрически батерии и бензинови хибриди, да изпреварят продажбите на бензиновите коли на първокласната марка до 2025 година.
 Снимка 449192
Източник:

Lexus се закача с почитателите освен на елетромобилите, а на всички коли. Концептуалният модел LF-30 е буен предвестител на електрическото бъдеще на Lexus, пишат създателите на The Verge.

Прототипът комбинира всевъзможни хрумвания като надзор на жестовете, добавена действителност, технология за независимо задвижване, мотори в самите колела на колата и даже дронове.

Купето на колата ще бъде многоъгълно и с доста издатини както от вътрешната страна, по този начин и извън. Колата ще бъде с четири места, като лидерът и предният пасажер ще бъдат най-облагодетелствани - те ще имат лични първокласни пилотски кабини и съвсем съвпадащи футуристични екрани.
 Снимка 449193
Източник:

Предното стъкло на автомобила ще бъде доста по-голямо от предстоящото - то ще продължава до задния завършек на автомобила. Това обаче не е всичко - от Lexus показват покрива като един огромен екран, на който с изключение на информация за автомобила и всякакво друго определено от пасажерите наличие, ще може да се пресъздава и реалистично небе да вземем за пример, изпълнено със звезди, навигация и доста други. Дисплеят ще се ръководи със звукови команди и с жестове.

Изкуственият разсъдък на колата ще може да разпознава гласовете на пасажерите, да оказва помощ за контролиране на температурата на въздуха, силата на звука, настройките за шофиране, седалки и общо взето - всичко. Видимостта през стъклата на колата също ще може да се контролира.

Електромобилът е планиран с устойчиви рециклирани материали. От периферия са инсталирани и динамични светлини.

Концепцията на LF-30 употребява редица футуристични технологии и от механичната страна на нещата - като се стартира от правдоподобното до възмутителното. Превозното средство е проектирано с електрически мотори в колелата, което би разрешило по-динамично шофиране. Автомобилът също по този начин няма да има механична връзка сред кормилото и задвижващия вал, а ръководството ще става електронно.

LF-30 е планиран с към 110kWh батерия, което би осигурило обсег от към 500 километра (или почти 310 мили). Колата ще може да форсира от 0 до 100 километра в час за 3,8 секунди, с комбинирана мощ 400kW (536 конски сили).

Изглежда, че това е задоволително. Според компанията обаче не е. Най-футуристичната част е " Lexus Airporter " - спомагащо устройство, употребяващо технологията на дроновете. То ще може да придвижва багажа на пасажерите от колата до входа на дома самостоятелно.
 Toyota към този момент е на всички места. И това се харесва на пазарите
Toyota към този момент е на всички места. И това се харесва на пазарите

Гигантът от Япония натрупа нови $19 милиарда към пазарната си капитализация поради тактиката да влага във всичко
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР