Луксозни ресторанти доставят безплатна храна за възрастни, а една модна

...
Луксозни ресторанти доставят безплатна храна за възрастни, а една модна
Коментари Харесай

Частният сектор в комунистическа Куба помага на нуждаещите се при епидемията от коронавируса

Луксозни заведения за хранене доставят безвъзмездна храна за възрастни, а една фешън къща подарява лицеви маски. Бизнес консултантска компания приканва клиентите си да подаряват артикули за хигиенизиране, а магазини за бутикови сапуни раздават стоката си на семейства с ниски приходи, написа Ройтерс.

Прохождащият частен бранш в комунистическа Куба бързо подхваща начинания за взаимност с най-уязвимите от болестта с ковид, с което демонстрира, че страната към този момент няма монопол в подпомагането на нуждаещите се. Дори от време на време частниците и управляващите сплотяват сили в битката против невидимия зложелател.

Италианецът Саверио Гризел, съсобственик на ресторанта " Бела, довиждане ", където нормално се събират чужденци, туристи и авторитетни кубинци, споделя, че е обмислял по какъв начин би могъл да помогне на локалния Комитет за отбрана на революцията (КЗР). " Председателят на моя КЗР ми даде лист с 29 възрастни индивида и взех решение да им давам всеки ден гратис храна ", декларира той.

Куба, в която до момента има 269 доказани случая на заразяване с новия вирус, е с най-възрастното население в Латинска Америка. Смята се, че вирусът е изключително гибелен за възрастните, които на всички места по света се стремят да стоят в сигурност вкъщи, вместо да излизат на открито и да рискуват да се заразят.

Сега КЗР оказва помощ на " Бела, довиждане " да доставя своята пица и паста напряко в жилищата на възрастните.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР