Луксозната марка от групата Фолксваген (Volkswagen) - Порше (Porsche) прие

...
Луксозната марка от групата Фолксваген (Volkswagen) - Порше (Porsche) прие
Коментари Харесай

"Порше" ще плати половин милиард евро глоба заради скандала с емисиите

Луксозната марка от групата " Фолксваген " (Volkswagen) - " Порше " (Porsche) одобри да заплати санкция от 535 млн. евро в Германия в границите на абсурда с манипулираните резултати от тестванията за нездравословни излъчвания на дизелови коли. Това заяви съдът в Щутгарт, представен от организация " Франс прес ".

Магистратите подчертаха, че " Порше " е позволила " немарливост при спазването на отговорностите си за контрол ", като по този метод е направил допустима продажбата на дизелови коли " чиито излъчвания от азотен диоксид не дават отговор на нормите ".

Тази сума се прибавя към санкцията от 1.8 милиарда евро, наложена на марките " Фолксваген " и " Ауди " (Audi) в Германия за сходни нарушавания. Това е единствената допустима юридическа основа, с цел да бъде преследвана наказателно компания в Германия.

След тази санкция повече няма да има процедури от този жанр против групата " Фолскваген " и марките й, сподели представител на автомобилостроителя.

Това заплащане обаче няма " въздействие " върху самостоятелните правосъдни преследвания или петиции на клиенти, посочи съдът в Щутгарт. Няколко немски съдилища започнаха следствия за корист, манипулиране на котировките на борсата или лъжлива реклама.

При представянето на резултатите за първото тримесечие предходната седмица групата уточни, че е заделила спомагателна сума от 1 милиард евро, която покрива тази санкция.

Така абсурдът коства към 30 милиарда евро на автомобилостроителя, откогато той призна, че е оборудвал 11 милиона от дизеловите си коли със програмен продукт, който може да манипулира резултатите от тестванията за нездравословни излъчвания.

По обяд акциите на компанията на Франкфуртската борса поевтиняха с 2.26 % до 154,06 евро при спад на показателя Dax с 0.72 %. / Българска телеграфна агенция

Всичко, което би трябвало да знаете за: Скандалът с "Фолксваген " (91)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР