Луксозната марка автомобили BMW е поредната, която обяви, че влиза

...
Луксозната марка автомобили BMW е поредната, която обяви, че влиза
Коментари Харесай

Скоро BMW няма да е това, което беше. Пуска масово производство на електромобили

Луксозната марка коли BMW е следващата, която разгласи, че влиза в надпреварата с електрически коли, на което американската Tesla даде старт преди няколко години.

Компанията заяви своите проекти да стартира всеобщо произвеждане на такива коли през 2020 година, като до 2025 година ще предлага 12 разнообразни модела. От управлението се надяват по този начин да съумеят да завоюват пазарен дял в Съединени американски щати за сметка на Tesla, оповестява CNBC.

Новината излезе в същия ден, в който от Jaguar потвърдиха, че ще стартират да оферират електрически или хибридни возила на всичките си модели до 2020 година.

В сряда пък Nissan показа нова версия на своя Leaf, който ще конкурира продалата близо 84 хиляди возила през последната година Tesla.

BMW, която показа през 2013 година електрическия си модел i3, разгласи, че заводите й са подготвени за всеобщо произвеждане на такива возила, в случай че търсенето скочи внезапно.

" До 2025 година ще предлагаме 25 електрически или хибридни автомобила, като 12 ще бъдат изцяло електрически ", разяснява основния изпълнителен шеф на компанията Хералд Крюгер на събитие в Мюнхен, като добави, че те ще могат да изминават 700 километра с едно зареждане.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР