Луксозен часовник от марката Ришар Мил на стойност 250 хиляди

...
Луксозен часовник от марката Ришар Мил на стойност 250 хиляди
Коментари Харесай

Откраднаха часовник за 250 хиляди евро от българин в Милано

Луксозен часовник от марката „ Ришар Мил ” на стойност 250 хиляди евро бил откраднат от български жител в Милано. Това съобщил 53-годишният ни съотечественик, откакто отишъл да се оплаче в полицията. Той бил гражданин на северния град.
Прочетете още
Според италианските медии ударът на крадците станал в неделя в зоната на Порта Венеция, на улица Виторио Венето.

Българинът заявил пред управляващите, че до него сe доближили двама мъже. Единият го блокирал, до момента в който другият изтръгнал часовника от ръката му. След това двамата избягали.

Часове преди следващата кражба на часовник от първокласна марка, полицията в Милано арестува двама мъже, профилирани в този тип „ ужилване ”. Динамиката на удара е нормално една и съща и работи ефикасно. Двама мъже на мотоциклет приближават набелязаната жертва. След това до момента в който единият се пробва да притегли вниманието й, другият се надвесва над ръката и дръпва скъпия часовник. Полицията даже разгласява в профила си в туитър видео, снимано по време на сходен „ удар ”.

В Милано изобилства от случаи на обири на скъпи часовници от марките „ Ришар Мил ”, „ Ролекс ”. Въпреки че в настоящия случай с българина не се показва съответния модел, е доста евентуално да става въпрос за часовника, отдаден на състезателя от „ Формула ”1 Фелипе Маса. Във вестникарските летописи може да се открият и други случаи на обири на този модел за 250 хиляди евро, носени от непознати жители.

Големият бразилски водач с италиански генезис от „ Формула ”1 беше един от първите спортисти дружно с тенисиста Надал, който преди десетина години надяна на китката си часовник от фамозната марка, отдаден на него самия. Моделът на името на Фелипе Маса е създаден в лимитирана серия.

Преди година във Виареджо крадци отмъкнаха от ръката на водача от „ Формула ”1 Шарл Льоклер и неговия „ Ришар Мил ”. Шампионът се раздели с часовника си за 2 млн.евро, до момента в който шофираше ферарито си в града. Крадците съумяха да се приближат до Льоклер, представяйки се за негови почитатели. Става въпрос за персонализиран модел часовник модел RM 67-02. Базовата версия се продава за 300 хиляди евро, до момента в който персонализираният модел се продава на търг за 2 млн.евро.

Seguivano la vittima a bordo di uno scooter e mentre uno attirava la “preda ” l’altro si avventava sul braccio e gli sottraeva l’oggetto prezioso.
— Polizia di Stato (@poliziadistato)
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР