Лукойл трябва да бъде под оперативен контрол на държавата, за

...
Лукойл трябва да бъде под оперативен контрол на държавата, за
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Делян Добрев демонстрира изключително политическо лицемерие

" Лукойл " би трябвало да бъде под действен надзор на страната, с цел да се отбрани оптимално българският интерес. " Това съобщи пред БНР Ивайло Мирчев от Демократична България.
" Представителят на страната до момента не е пратил нито един доклад до българското държавно управление. Няма индикация, че изобщо си прави работата ", разяснява Мирчев в предаването " Преди всички ".

Представителят на страната Красимир Първанов е представител на така наречен златна акция, а оперативната връзка с него минава през министъра на енергетиката, разясни Мирчев. По думите му в Румъния е имало " същият проблем с рафинерията на " Лукойл ", само че компанията към този момент заплаща налози. Според Ивайло Мирчев съмненията са, че у нас " част от държавните институции са били обичайно подтиквани от разнообразни лица ", само че това няма по какъв начин да се потвърди.

Причините да се желае парламентарна комисия, която да прегледа активността на " Лукойл ", Мирчев дефинира със " комплицирана геополитическа, комплицирана енергийни обстановка, обстановка на цялостен форсмажор ".

Ивайло Мирчев не знае за срещи на Асен Василев с " Лукойл ", за каквито приказва Делян Добрев от ГЕРБ.
" Нямам информация за такива срещи, на мен това ми звучи като нечиста сделка. "

Според Мирчев, Добрев показва " извънредно политическо двуличие ", тъй като по времето на ръководството на ГЕРБ " Лукойл " също не е плащала налози. Цените на горивата в България могат да бъдат доста по-ниски. Включително с промяна в данъчните хранилища, заключи тематиката депутатът от Демократична България.

" Задача на премиера е да обезпечи поддръжка ", акцентира Мирчев във връзка идния избор на съмнение към държавното управление тази седмица.

" Ако не бъде обезпечена, отговорността за това, което ще се случи оттук насетне в България, е на новата коалиция. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР