Лукойл ще платят данъците, които дължат за годините. Това увери

...
Лукойл ще платят данъците, които дължат за годините. Това увери
Коментари Харесай

Николай Денков: „Лукойл“ ще платят данъците, които дължат през годините

Лукойл ще платят налозите, които дължат за годините. Това увери министър председателят Николай Денков пред публицисти в Министерския съвет.

В последните няколко дни слушам приписани на мен думи, които в никакъв случай не съм казвал. Това, която ядно споделям е, че “Лукойл ” са поели ангажимент до края на годината да платят всички налози, които се поставят по нашето законодателство и да не се пробват да ги отсрочват, защото имаше такива благоприятни условия. Никога не съм казвал суми от вида, които бяха стартирани от други участници в тази среща. Така че огромна част от информацията, която беше предоставена от други лица, в действителност е по-скоро дезинформация. Правителството и аз не преразказваме законите. Това, че някой е направил калпави закони, не значи, че ние би трябвало да нарушим закона, с цел да осъществим нечии стремежи. Законите би трябвало да се съблюдават.

Въпросите за това какъв брой пари чакаме министър председателят обаче препрати към Министерството на финансите и организация “Митници ”.

Аз споделям, че това, което сме се разбрали е, че те са поели уговорката дължимите суми да бъдат изплатени до края на годината. Всякакво периоди от вида на една седмица още веднъж са някаква дезинформация. По отношение на приказките за хранилки и други много по съответни обвинявания, отговорът е явен – завеждам дело против хората, които настояват тези неща. Директно това е, към този момент съм го решил.

Междувременно с 10 гласа за и нито един срещу парламентарната комисия по енергетика одобри на първо четене промени в Закона за наложителните ресурси от петрол и нефтопродукти. Според тях търговците на горива към този момент ще имат право да държат до 70% от наложителните 100-дневни ресурси от петрол и нефтопродукти в чужбина, на територията на страна членка на Европейски Съюз, и единствено 30% на територията на България. Сега те са длъжни да държат 100% от запасите в България.

Освен това, в случай че в този момент притежател на акцизен склад откаже на търговец на горива да му съхранява горивата, санкцията е алегорична – от 500 до 2 хиляди лв.. Предложението за смяна в Закона за наложителните ресурси от петрол и нефтопродукти, импортирани от депутатите от ГЕРБ Делян Добрев и от Движение за права и свободи Йордан Цонев, е санкциите да станат при първо нарушаване от 1 до 2 милиона лв. и при второ нарушаване – от 3 до 5 милиона и лишаване на лиценза.

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР